歐盟通過強制統一 Type-C Apple 必須 2024 年棄用 Lightning

91 回覆
78 Like 2 Dislike
點解成日有人會幻想差緊電斷type c
涵蓋範圍也包括電子閱讀器、耳機、耳筒、遊戲機及便攜式揚聲器等設備

唔止電話,其他都要改
有啲入門低階款可能重用緊mini usb/ usb-a
佢哋會唔會驚條撚督督下會斷
試過插住電成部機跌落地斷lightning
點解usbc就唔會斷?鑽石頭?
type c有個金屬罩包住條j
要條j斷首先你要拗斷個金屬罩先
lightning 乜7都無緊係易斷啦
實會轉唯一賣點黎
要型其實應該係係ppt寫no description need

不過apple
ipad pro 先係type c
平價仲係lightning
其實一個slide輕輕一句帶過就最好
講太多只會俾人笑咁都要扮新嘢(除非佢咁堅直接俾個thunderbolt 4你
即係apple 太多lightning線要散貨
唔好啦

到時實加價

條線都成千銀
可以照俾普通type c線你
Tb4線要另買
俾tb4你
然後apple認證usbc線有chips
用雞線限速56k
又block一個自以為眾人皆醉我獨醒嘅柒頭
佢冷氣都係lightning線比電你唔知咩
真 我覺得佢會嬲嬲地cut鬼埋 要過野咪Bluetooth
Air 4同mini 6都轉咗type-C
得iPad gen 9用lighting
根本gay cook就係賤種嚟啲人想要咩佢特登唔比你
iPad都有type C 有touch Lock Screen 好耐
但係點都唔加落iPhone 就好似講緊:我係整到呀,你好想要? 我偏唔比你
5) Apple 照出lightening, 等被人告照賠償,賺多幾年先轉
4 然後加價
2 or 4
新出既大改model 可能係2
假公頭 假乸頭
無論個外殼定內J 都好易變型/拗
線假公頭 壞左好閒
機身假乸頭 拗左 你就屙拔甩
咁比唔比有新頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞