歐盟通過強制統一 Type-C Apple 必須 2024 年棄用 Lightning

91 回覆
78 Like 2 Dislike
你個頭應該仲柒
抵啦,仲用垃圾lighting
幾時研發 唔洗板嘅無線充電?
lighting 光速唔係快過 type C 咩
AirPods Pro都應該趁gen 2轉type-c
反正未來1-2年都唔會更新
依家連副廠beats都轉晒
一條線叉晒所有耳機咪幾好
5) 歐洲人咪撚用iPhone
咁搞法lightning 線有得炒
為咗條線都要等黎等去係咪an俠屋企無lightning線先要等iphone轉typec
Apple:2024年出冇窿iPhone
明明Apple其他產品都轉晒Type-C 關Android咩事 on99
條on9係咁架喇 個個reply都玩膠 乜鳩野an俠
過多幾年, 全無線
年年都話再玩多年等typec換就中曬伏
好彩換左14pro 16出又可以換
真係好煩
我用mbp aw iphone長期要ready 3條線
等睇4
特供版又唔係乜新鮮野
一定賺盡
MBP可以照用type c
用唔用都係三條線嚟
原來我睇錯

不過AW如果用埋type c應該係柒
戇鳩仔
其實設計上lightning係好好多
Lightning機就公 線就毑
無論係易清潔度定係可靠性都大好多
至少你部機冇野斷 壞都係線壞
最壞情況都係留左個頭係部機入面 拎返出黎都唔難

Type c 機你以為佢係毑黎
其實個窿入面係有條j
會斷會屈到
呢個情況你只可以拎部機去整
另外就係擺褲袋成日都會入左啲毛絮入去
清潔係好難搞
其實唔止iPhone, AirPods 仲係lightening 連岩岩出既AirPods Pro 2代都仲係lightning

咁搞法係咪即係下年

全部AirPods iPad入門版 iPhone 全部換type C? (iPhone SE都要換埋)

諗落都幾大陣象

我唔買macbook就係因為佢唔用lightning用type c
未必以直接轉哂用magsafe算
反正無線都係終極目標
不過其實就算轉type c 佢d線有mfi一樣有市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞