日本入境PCR

1001 回覆
29 Like 48 Dislike
填左好撚快,一入境直接show藍碼就得
上星期入境20分鐘左右,頭10分鐘係行去counter,好撚遠
想問下呢啲日本認可既檢測中心
Medtimes係咪最平嫁啦?

星期三飛
平又唔想請假是咪星期日去機場做最好做完走人
下午做 星期三飛岩岩好夠72小時
有咩事可以提早準備
邊度有講14日前
我睇都係話總之入境前齊3針就得
又真係無寫
有冇得選口水?
我兩針加中招,想去日本
我知好on9,但諗緊好唔好打第三針
好驚出發前pcr中招又book晒野就含家產
所以等佢取消pcr 好過
或者諗緊買d可以保中招賠返d旅費既旅遊保險
邊間有得做口水?唔想撩鼻
橫掂我一定唔會今年去(原因係等佢機票價平啲同機師訓練得熟手啲),我等佢取消PCR好過,做PCR我唔緊要,但得10間我怕好難book。如果佢認社區檢測中心好好多。
我下年先去,打咗2針,見身邊有人打咗第三針反應半個月先消,自己打完2針皮膚有事唔敢打第3針。
機場呢?
睇完第3點, 即係4歲未打針
去日本都唔使做PCR?
只需要同行人打左就可以??
我有冇理解錯誤
想搭單問依家係咪冇針洗唔洗隔離?
見有網站咁
「寫根據官方公布「非指定實施措施國家」入境措施,來自低風險的指定國家及地區人士(包括香港)已接種3針新冠疫苗者可以免隔離。若沒有接種疫苗證明,需要進行:
3天居家隔離,在第3天進行病毒檢測並呈陰性結果;或
7天居家隔離,無需檢測」
唔使去指定個10間,而且都唔難book。
要做得pcr 即係唔齊3針
保險好似唔包?
 なお、リストに記載された医療機関以外が発行した必須項目を満たした参考様式の検査証明書が無効となるという趣旨ではございませんのでご注意下さい。

同個pdf入面寫埋,好多人都唔睇。
上面都已經有巴打請埋用其他都入到境。日本政府只係要你個report 有哂佢要嘅資料同採樣方法就ok。
保險唔包架…我都等佢取消 無應該食多針算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞