日本入境PCR

1001 回覆
29 Like 48 Dislike
Book咗今日下晝p記檢測中心嘅留意返
公佈咗3號風球會即刻收工無得做
做咩撚野姐你?
大把人答過,再睇一次。
唔得
book 左p 記聽日下晝禮頓山 係咪可以打定輸數book 其他
1. 日本規定嗰個72小時內係計預定起飛時間,唔係到達時間
2. Touchwood班機delay 或者 cancel要延遲出發
只要係檢測時間96小時內都有效
佢唔係早48小時咩
巴打想問問係邊到睇到?
book咗1號收工去禮頓山,打佢hotline但無人聽
錄音就話3號波/黃雨會照開
I記 24小時出報告
即起碼上機前24小時採樣
咁佢result都係早一日出 唔係岩岩好?
Sorry原來依家改咗
禮頓山係室內,如果3號波都會開

室內 8號風球閂
室外 3號風球閂

https://www.communitytest.gov.hk/_doc/pdf/2022-10-06-ctc-cts-contact.pdf

於惡劣天氣下的檢測服務安排
(i) 位於室內/有蓋場地的社區檢測中心:
 當遇上八號或以上烈風或暴風信號/黑色暴雨警告,社區檢測中心將會暫時關閉。倘若八號烈風或暴風信號/黑色暴雨警告除下時,距 離社區檢測中心關閉時間不足兩小時,當日將不會重新開放。
 如遇黑色暴雨警告,若社區檢測中心已經開放,檢測中心會提供服務予已經到達中心的人士。  如社區檢測中心因惡劣天氣需要關閉,當天的預約將會取消,已預約的人士需要重新預約。

(ii) 位於室外場地的社區檢測站:
 在三號或以上熱帶氣旋警告信號/紅色或以上暴雨警告信號生效期間,社區檢測站會暫時關閉。倘若三號熱帶氣旋警告信號/紅色暴雨
警告信號於當日下午 1 時後取消,社區檢測站當日不會重新開放。
 如社區檢測站因惡劣天氣需要關閉,當天的預約將會取消,已預約的人士需要重新預約。
護照個人資料最底部有好多個 <<<<<<<< 部份除左有你個名仲會有 GBN,即係英國。
已封鎖會員 仲有d橙皮
填英國已有藍碼

我都係,我一野就搞掂,但我係 upload 我之前影落黎既 passport 相唔係經佢首面拍照。
72小時係咪做test果時,計到落機時間?
當佢3號落機點計都未到72小時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞