tg刷單騙案苦主(http://fte580.com)

378 回覆
13 Like 251 Dislike
算啦 上乜鳩forum搵人鬧嚟俾自己過得舒服啲
呢啲陷阱都中 證明你個人係適合腳踏實地
經一事長一智 以後生性做嘢搵錢
睇書增值下自己 唔好發埋啲橫財夢
一開始入左3萬,meet 到第一個target,好開心
佢話入多7萬,連本帶利多幾千,吾入就拎吾到之前的錢,
大驚之下又入多7皮,
之后騙徒又話要完成埋第3階段,入多10萬,
可惜我已經無晒錢
知道,謝謝你!
呢個世界,
1.邊有咁大隻蛤乸隨街跳?
2.就算有,邊會輪到你?

引申到,
1.你點會覺得刷下單咁易就搵到錢?禁兩下就咁易有錢收?
2. 就算有,大陸人,平均人工月薪1000-3000, 例如香港有線寬頻客服,都係深圳請人做,其實仲有好多香港公司搵大陸人做
3. 地球上,平均工資比香港人人工低既,多如繁星,大陸人,台灣人,印度人,非洲人,人又多,工資又低,要人刷單點會搵你香港人,假帳號易開到pk, 用埋vpn扮咩國家人都得
4. 所以就算有,幾時輪得到香港人,平1/10人工都大把大陸人沖去做, 做網上刷單既工?幾時輪到你?

結論,當交智商稅,踏踏實實d打份牛工,再同自己講,呢一世都唔好諗住意外之財

ps. 想8下你大約幾多歲,邊個range? 細過個時有冇俾老師用手指或鉛筆指住你個頭,問點解你咁。。。。
由細到大都好蠢
你明知自己蠢仲入錢?佢有咩咁吸引
一開始入左3萬,meet 到第一個target,好開心
佢話入多7萬,連本帶利多幾千,吾入就拎吾到之前的錢,
大驚之下又入多7皮,
之后騙徒又話要完成埋第3階段,入多10萬,
可惜我已經無晒錢

咁咪姐係20萬? 點解又話只係冇左十幾萬
好的,去旅行的錢都無晒,除左番工已經無野可以做…sad
大佬你算好彩冇俾人賣去Cambodia, 以你既資質今次唔中,下次都中,

勸勸你同阿媽開返個聯名戶口,錢阿媽keep,

另外如有朋友話請你食飯,你要小心d,唔好帶卡,唔係又俾人水左去傳銷/美容,又跌10萬,
如朋友叫你請食飯,冇問題,請佢一千都冇問題,當聚舊,其他借錢免問
最後十萬我無入到
你呢d蠢人好彩生存喺文明世界
喺原始人時代一早俾其他動物食咗
到底樓豬年紀邊個range
打字夾雜支體字
謝謝咁多的建議啊!!!
我之後一有錢會揼晒去做定期!
原始時代我咁蠢應該做吾到人,
可能係小草,小毛蟲…
今世做到人,都係累積左幾百萬世做生物鏈的福份,
雖然今世都只係做到一個蠢人…
我都係 蝕左幾期可以點
我無adjust到只出繁體字,有時打一個字,後面出的相聯字係簡體我就費事再打照用
咩叫幾期?
新聞報過有人入左過百萬至知中伏,你唔算最蠢/窮,
咁鐘意做任務搵錢就搵多幾份散工,滿足感大好多
多謝你!!稍稍無咁難過…
揾多份pt都係好建議!
要儲番d錢番黎!
記住紅字

呢個世界,
1.邊有咁大隻蛤乸隨街跳?
2.就算有,邊會輪到你?

陷阱就有你份,
差佬捉人紅燈過馬路就有你份,
騙案就有你份,
做定期都要小心呀大佬,當年銀行定期3-4厘,雷曼多1厘,d人就係貪個1厘,輸9哂,
外幣定期高息d,但滙率跌返埋,得不賞失。。。

ps, 你明知自己蠢,就踏實d啦
踏實儲錢除左定期仲有咩方法?
有冇對方銀行戶口?
點樣比錢?
開個tg 除左整多幾鑊苦主扮幫手追數既二次騙局可以做到咩 已報驚report樓主
有對方户口,分别係za bank, we lab bank, mox bank
除左7萬係用銀行過數
其他全部都係fps轉數
試下都好,
互相安慰又好,
重點係我已經無錢俾人呃,
户口歸0
人到無財膽自大!
no驚!
其實你1$都唔會追得返,
d錢去哂kk園你可以點拎
。。。。。。你個戶口。。。。冇default 轉數/過數/刷卡限額既咩?

一過左就醒啦喂。。。。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞