習近平:大飛機事業一定要辦好 我們一定要有自己的大飛機

274 回覆
69 Like 284 Dislike
又有新野玩?個d大灣區一帶一路半導體唔玩啦
伊朗幾撚時有f16
再打出血啦
這大飛機的乘客,一定要是中國人
廢物唔夠人講加句5毛就得
原來係cc 狗
F4 f5 f14 記錯左姐
當年伊朗門事件…
事實真係唔係因為硬件問題而蝕 因為全中國得京滬同京廣線係有錢賺 其餘全部蝕錢
佢整高鐵係想打通全國物流產業 人流貨流錢先流 鐵路蝕唔緊要 周邊經濟發展到就得 反正都係交返税俾佢
不過老實講全世界做鐵路都係蝕到仆街 除左日本同香港(有物業上蓋)
你唔使擔心,所有國內航線一定要幫襯,訂單做到做唔切。
不過敢拎出嚟飛先算。
機司
唔多,92%係買,得機體同部份機尾係自主科研成果
邊有可能你知唔知印度製造業水平係咩水平,俾印度維修過嘅飛機9成都墜機
全民大煉鋼咩
講兩句就造到?
知道了!Da Fei Ji事業
民用漆所有歐美大廠係支那開廠十鳩幾年,依家乜漆都有。
係打飛機
習大大言下之意係咪話C919唔係國產機?
肺炎
你肯定唔係兩個月? 甚至兩日?
記唔記得因航上次危機,叫D staff出橋,其中一項自吹自擂係油少D漆去慳油?

唔油都得,用國產一定得,最多油密D。
你冇理,總之中國就一定贏
靜啦! 已經失敗左

習維尼真一事無成
樣樣政策都倒米
除咗有一件可能做得還OK
就係廁所革命,雖然都係共慘黨做下樣兼掠水工程
但係好符合梁家河大隊特質
搞下掏糞算喇
梁家河不換肩
中國大把波音同空中巴士飛機,咁多年要抄要拆都做過晒
日本條實驗線轉緊正
啲站響市中心呀,上下層5分鐘換乘,唔駛掃碼安檢呀柒頭。

支那嗰條響邊?

係咪又起起響上海外圍,北京外圍
唔少國家有發展民航機,印尼巴西加拿大都有,但始終未有造到似樣既大型客機,龐巴迪CRJ載到100人已經接近大型客機,個項目好似賣咗? 俄羅斯嗰D就算啦,所以除咗歐洲美國,而家得中國活躍開發大型客機

中國自己發展,一來係高端重工業可以賺錢,即使外銷唔到內銷都可以慳返唔少買飛機既外匯,又可以支撐國內民航供應鏈發展,中下游供應鏈遲啲可能做埋波音空客供應商都唔定;同一件零件,航空用同一般用價錢差好遠

另外係作為培訓下一代民航專業人才平台,暫時賺唔到錢都好,有技術積累,長遠有助佢所謂既自煮燃發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞