習近平:大飛機事業一定要辦好 我們一定要有自己的大飛機

274 回覆
69 Like 284 Dislike
你記錯咗

係金仔去越南先坐火車,因為再對上一次金仔去新加坡時同習總借咗架747飛機,坐完先覺得無面坐返火車。

習總去朝鮮係用飛機
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-48704022
講真 組裝都唔敢坐
因為小學生平時睇嗰啲圖畫書、卡通片用字就係咁
天上有大飛機
森林有大跳跳虎
月亮姐姐睡覺了,太陽伯伯起來了
我鐘意你個解釋
好似印度造
支那野,唔係爛就係爆
好難同兩間巨頭鬥,不如專心做好戰鬥機
硬件台D砌機撚都可以話自主生產高級電腦
專做國內線囉
蛾嘅tupolev都係咁
又令我諗起廣西空難,呢部新機那怕依刻無問題,日後保養偷雞都係會出事
但都證明咗佢地有系統整合能力造大型客機喎
因為細機一早識整,有市場,但大就整唔Q到,當年同MD合作過但計劃胎死腹中
所以成日掛大飛機起嘴邊
united states
百鳥歸巢叫自己既飛機
加個「型」字落去都好丫

例如「大型飛機」,或者係「常規客機」
中國人都唔識中文咩。
dafeiji
要滿足國際飛航標準係一定要用佢哋啲件,就算你有自制力做到一樣水平都過唔到
呢d逆向工程唔到, 仲要最可能買到技術既烏克蘭都唔幫你啦
2016年買果架an 225 宜家冇晒聲音, 你拎到殘骸都逆向工程唔到
等歐洲邊個國家肯為錢唔理美國, 賣技術比你啦
飛機核心唔係Engine
大部份飛機生產公司都係外購Engine
民航機而家應該最重要係材料,Aero 同軟件整合
因為而家民航機最重要係安全同efficiency
雖然大家喺度笑姐,但係如果係成功可以睇少
佢而家自煮研發嗰啲,都幾Essential
佢個fuselage 同flight surface 都已經係國貨
搞大飛機.....鄧小平年代已經講緊.....共產黨做事真心準備充足
搞大飛機.....鄧小平年代已經講緊.....共產黨做事真心準備充足
人哋受眾有幾億農民,佢哋聽依啲先會明點樣厲害法
其實印度製分分鐘仲衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞