連胡說樓巿都開始唱淡港樓了

134 回覆
181 Like 7 Dislike
人哋都要搵食,做到咁明顯講到明都唔明上面屌啲乜睇YouTube都要考牌
你幾時去討伐埋成個廣告界?
連登都有廣告,你好離開呢個咁冇原則持平嘅地方
中肯俾你地講到淡友咁
不過啲人話佢係好友仲撚癲
其實呢個位用黎差下apple watch airpod 幾方便
證明樓市可以繼續gogogo了
我幾鍾意佢啲片 成日覺得好好睇 一出新片就會即刻睇
根本就係當年中國自大譯錯咗, king根本係應該係皇帝唔應該係國王
認同
呢片有心機有進步
講嘢清楚易明
呢兩樣已經好好
同埋聽得出啲稿度得好好 有一種做足功課嘅感覺 會令觀眾覺得袋到嘢落袋
相反黑糯米嗰啲我覺得麻麻地 資料蒐集方面我唔會話佢差 但係我唔知係佢表達方式定係佢把聲講嘢冇咁吸引同說服力
有對比有傷害 撇除資料蒐集方面 我覺得胡說樓市比較有吸引力同有睇樓節目嗰種feel 黑糯米就真係好似睇緊YouTuber咁
連登真係多憤世嫉俗毒撚。。。。。
睇YouTube原來都要考牌
又一個唔識係度亂up
其實呢d分析點解唔可以pro 小小..
點解下下只拎1個成交 甚至係極端例子黎分析?

點解唔可以張1年以黎 甚或高位同衣加 同一個屋宛既成交同現時所有成交左既單位既估價做比較?
個size sample 夠大 可信程度先高d la
你買樓/賣樓 唔會淨睇對上1/2單 成交咩價位就落決定呀?
究竟係樓評人懶定另有用意
睇唔透

利申 唔識數學
胡蛇
仆你個街度度都有廣告架啦
你咪罷睇/用晒咁多野
你呢d小朋友諗法係現實唔好同人講tim呀
胡sir始終做新聞出身,講野都持平啲,同埋啲片既research做得好齊
樓盤YouTuber 我主力睇佢同黑糯米
主題有特約兩個字,就係廣告
人地講過
印象中條撚樣係扮客觀既淡友,言談間陰D陰D講好多不利因素,然後客觀咁叫人自己諗買唔買,on99,太煩膠,unsubscribe左佢
佢講明特約,就係想觀眾分清楚特約呢集,講野唔會客觀持平,每句都係經個客同意先出街

其實佢係標題寫清楚,觀眾就有選擇權利睇或唔睇

唔明點解咁都有得挑剔
啫係有不利因素都唔應該講 等d Aa sell得易啲?
佢講嘅都係以自住考慮為先 你係其他channel都唔會睇到佢講嘅論點 黑糯米都係以讚為主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞