公司話無收過我封辭職信,點部署?

574 回覆
58 Like 771 Dislike
你自己傻仔
何況樓主只係一直同人講辭咗職/幾時last day

有冇人望住樓主真係放咗封辭職信喺枱面先
冇留底/有啲對話證明就真係口同鼻咬
佢迫你要做多兩個月,你唯有好好地幫人做埋佢喇
都係個句佢不仁你不義
遲職係最惡
樓主比晒位人入佢咁樣玩法 ,又冇乜證據,隨時樓主要賠兩個月走…如果急住返第份嘅話
白痴仔
你話公司「未請到人」,即係佢哋已經知你辭職,嘗試喺個market 度搵replacement ,係咪?

就算你無記錄(呢樣真係抵屌),佢哋內部一定有記錄知你辭咗職啦!照報勞工處,如果公司夠薑老作,應該好易被你chok 兩chok就會自爆…
有咩實際用途?
無新工一係就比D心機做多兩個月
幫公司留意下有乜要搞埋佢就搞埋佢
好明顯做你
唔想賠錢就只好硬食兩個月
樓主做錯,見到有啲留言仲叫人hea做
連登真係睇少啲好
冇email冇盛?
你就咁鼠入人地間房放低封信走?
你用email 定點? 呢d 野 由比信後,要同上司核實
口同鼻拗
你覺得經理玩野講大話扮無收過
你經理都覺得你玩野講大話扮遞左信,搏即日走唔駛賠通知金
封信得你一個見過
仲要無證無據
on9 仔
再比過
份份工都係email通知
Send哂俾老細,直屬上司,人事部所有相關人等
有咩事print返出嚟廢事口同鼻拗
不知幾有禮貌
上面d人誇張到又咩影相scan不嬲辭職都係sd email再話會補返實體信,其實最後last day都係冇俾到實體信
on9,辭職放封信係枱
同whatsapp辭職同一level
個個都email
咩年代
你搵工都email la
退休教師教你寫email?
認真覆你
1)你搵咗新工? 幾時反?
2)你話你有口頭通知,必要時你有冇同事肯做證?
3)你呢啲工種,需唔需要reference letter?

跟住你諗下點同佢講數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞