公司話無收過我封辭職信,點部署?

574 回覆
58 Like 771 Dislike
其實我有 search過吓 no show計曠工但公司最多都係即時解雇 仲要做admin work添 因為個打工仔唔賠代通知金都係循民事追討
一式兩份 簽名作實
…..
咁咪做多兩個月大佬囉遲到早走唔洗教啦下嘛
1. 實物親手交收/ email嘅話俾多過一個人(上司、上司個上司、HR)

2. 完事後補個email話頭先同你交收咗,怕老檻可以講吓計劃點handover有乜嘢交帶,佢條氣順都冇咁易玩你

有晒紀錄唔認數就勞工署見

樓主個case冇得救,你急辭職就要補兩個月糧,公司西嘅話實扮冇收過信
洗咩補糧呀

請足兩個月病假都得啦
第一要親手交手
第二要sent email cc hr
要有郵差
對付呢啲人就要玩大佢 之後2個月Hea做 得閒落去食個下午茶先番
賠2個月
Hea做 清假 搞亂檔 打爛野
大把野玩搏抄
Postal Rule唔撚識?
出黎做野幾耐?
black & white 同 簽收 既 重要性未學識?
隨左hardcopy 你仲可以補個EMAIL比相關人仕for record
咪戇鳩啦,
send 唔到人哋inbox outlook 會彈返畀你再通知你架
噏得就噏
再講可以要read receipt
一隻 Apple Watch 就可以輕鬆錄作低對話。 你 email 唔出,又唔同時cc 封信俾HR, 乜嘢保障自己嘅嘢都唔做,交吓智商稅啦。

尤其是不歡而散嘅,唔提防有人玩嘢?
多謝各位意見
啱啱同經理傾完
佢話收到風我未搵到工
想我幫佢跟咪單Project
叫我唔好走住,做多3個月
跟完會分返花紅比我
如果唔制就聽日交信
做多兩個月先走囉
叫我聽日要覆佢
首先你係抵撚死
正常要當面交, 當面通知/電郵通知
有晒證據先得

依家你咪有同佢鬥無賴
你有offer就賠錢走
未有就自己玩嘢, 等佢炒你
玩玩下, 佢就會話搵到封信嫁啦!!
佢咬實話無收過信
on9仔,俾兩個月糧當俾智商稅啦
你腦細炒你都係出email架炸
又冇email,又冇簽收梨叫憨鳩仔
賠錢走咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞