公司話無收過我封辭職信,點部署?

574 回覆
58 Like 771 Dislike
無證無據人哋先唔睬你
同意
依家返工啲死撚樣好多同你口同鼻咬
所以最好實體信交一封講哂
同時亦email影埋封實體信睇到內容嘅sd去
咁就有哂證據
如果第二間公司俾咗offer ,點坐2個月?
返去倒米搏佢叫你快d走
交完信講完
信要手掃描,email番比上司同cc hr,附件信既pdf
唔計政見,警察都係好人嚟
https://lih.kg/3055067
傻啦。
反而whatsapp 辭職 好少少。
起碼白字黑紙有通知,都仲有得拗下。
宜家得佢"話" 放左係枱,邊個知 ?
咁果時我問HR 可唔可以email 辭職,佢話email 無禮貌,要親手交
小朋友第一份工
傻豬 冇email 上司 CC HR
得封實體信 (比上司收埋咗)
如果冇其他written record
證據上佢贏

一係認命做多兩個月
有新工就賠兩個月走
他日望返轉頭其實唔係好大筆錢
玩股票都跌左啦
Notice period 咁長都係閪公司嚟
同個經理講,大家好嚟好去,你隔硬留我2個月我都唔會有output喇
照唔返 等佢炒 唔炒咪繼續出糧+mpf
Email係最official既溝通工具黎,咁都無禮貌阿
你以為係wtsapp錄音辭職阿
純粹討論:佢話冇收過樓主咪射足兩個月波,最多冇醫生紙咪冇糧出
你玩完啦
就咁放枱面
SL唔計通知期
親手交都冇用
撕咗扮冇收過
好認真咁講

你依家send email 俾佢, cc埋佢老細/HR 同知道你辭職嘅人。

講到明幾月幾號幾點將封信交左俾佢,但由於經理表明搵唔到封信,你會採取以以下措施:

1)搵勞工處介入
2)報警有失竊案

叫佢收工前confirm 返,如果唔係就可以直接搵勞工處同報警
交多次 跟住按章工作 最撚惡
佢有心玩野
你咪同佢一樣玩大佢囉
睇下邊個驚啲
真,不嬲冇email black and white就無對證
老公司先會咁
樓主職場新手
醒目要走就緊係問清楚HR點做, 跟住做啦
間間公司都唔同玩法, 自己以為咁就得, 邊到請到你都....
比個心心黎多張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞