公司話無收過我封辭職信,點部署?

574 回覆
58 Like 771 Dislike
真係, 2022年仲唔用email 做back up
佢玩野你咪陪佢玩, 聽日開始帶部PS5返去打, 打足兩個月, 晏就就落街下午茶, 睇下佢炒你先定你捱到2個月先
賠錢走啦屌你
又係齋up
個經理擺到明收到你封信
但唔放你走

呢啲咁嘅公司毫無誠信可言
你話有影低相 是但影張封信放左枱面/in tray就得啦 佢實粒水
如果佢求你做多兩個月 你咪日日返工唔撚做野。佢吹你唔脹。
不過我估你都係假膠
唔係要交hard copy咩
樓主係咪返又得唔返又得先?冇收過信佢都做得出,宜家又冇白紙黑字,最後唔出花紅比你都吹佢唔脹。當然樓主都可以當打多陣風流工。
你照走囉,唔通會搵律師告你咩!同奴工處報定案!
So true.
HR 呢? 點解唔係同HR傾?
9成假膠
唔係太信公司唔怕遞完信既人玩野
仲敢撚遞信員工
交接完仲會有新野俾你跟
咁反正你未搵到工, 你咪今日比信, 聽日返去淨坐
on9, 咁都比錢佢
仲有你經理個上司呢?你經理全公司最大咩?
試過親自遞信都話無收過,真係整多幾個copy以防萬一,同埋港資細公司有得簡就唔好入,連部公用電腦都無
你都未搵到工, 咁咪hea 多2個月先囉
可以照俾信, 咩撚都唔做就得
睇佢炒唔炒你?
唔炒咪收2個月人工囉
有 HR 通常會 COPY 埋比 HR,
正常好黎好去, 點都會同老闆直接遞信, 咁對方都要循例問下咩原因走, 安排左邊日走, 要點交接, 樓主又無毒到咁
On9
擺明玩9你嫁啦
你未搵到工就照做住
花紅? 佢咁反口唔出都重得
就算你3個月後走既話點都要佢email 寫明比你
同埋12月有冇雙糧 有既捱多3個月先啦
明hea做is ok
邊有人咁柒架?
零分重作
笑到仆街
Email 無禮貌
花紅可有可無,佢一句話你表現唔達標就冇,聽日正式遞信,遞之前scan起佢, 交完正本再send email夾埋個soft copy, cc hr, 然後交接唔好再接新project, 準時收工走
點解要上黎開post問,唔問下d好人

唔計政見,警察都係好人嚟
https://lih.kg/3055067
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞