日本旅遊討論區2022 (5)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
往年滿開係3月中左右,3月31應該睇樹葉
點會 一般花期有兩星期 上兩年係早左 全世界氣候反常

三月尾實有 甚至可能係見頃 我四月係京都都睇過櫻花
開花呀
盛開月尾
開完又唔係即刻落
有幾貴?
ANA今日開始都要兩千三.....
之前都係千八....
好似真係
未睇到10月1之後係幾多

由香港出發之國際線燃油附加費/航空保險費詳情

燃油附加費
由香港前往日本的航班
不論銷售點為中國香港或日本,從中國香港出發的行程如下:
於 2022 年 10 月 1 日或之前發出的機票:918 港幣
於 2022 年 8 月 1 日或之前發出的機票:708 港幣
於 2022 年 6 月 1 日或之前發出的機票:662 港幣
於 2022 年 4 月 1 日或之前發出的機票:304 港幣

由香港前往北美洲、中美洲、南美洲及夏威夷的航班
期間 燃油附加費
適用於2022年9月1日或之後發出的機票 HKD1330
適用於2022年8月1日或之後發出的機票 HKD1534
適用於2022年7月1日或之後發出的機票 HKD1466
東京櫻花滿傾期正路三月尾至四月頭。
如果為左睇富士山咁幾時去都ok嘅
黎緊東京4日3夜想去一日輕井澤其餘都係東京
想問關東周遊卷包唔包埋去機場
如果東京內jr都係任搭?
11月尾12月頭去沖繩5日半
獨遊無自駕
會唔會好On99
第三針有冇話打咗幾耐自當係有效?
搵咗好耐都搵唔到資料
冇架,有針卡證明打左就得
包呀
唔該晒
個人覺得沖繩啲景點散得有啲遠 搭巴士搭到窮
我冇睇錯佢應該係計日數?
因為我第一日落機都夜晚10點
其實用debit card餐廳比錢,有冇手續費?
另外用信用卡既話,匯率差同埋手續費加埋係咪都貴過直接係銀行用港紙唱日元繼續用debit card?
係計日數,我諗你會用東京廣域3日果張??
10點夜晚落相,D2-4先用好d

日數
唔蝕得咪係成田住一晚囉
酒店仲平啲
諗緊至少兩日day tour
夜晚喺返那霸巿內解決

主要擔心太大浪出唔到海
佢嘅燃油附加費本身就最貴
H X 凌晨冇買,中午再睇平左五百

26xx to 21xx
其實邊度去邊度,幾號,睇Klook 好多五千円有找巴士
意思係現在狀況, agoda 卜日本酒店,結算揀jpy 點都平啲?
酒店網咪又係跟當前匯率轉返
咁我揀hkd 係咪應該仲抵?
因為信用卡用外幣結算會額外有1-2%手續費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞