日本旅遊討論區2022 (5)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
依間幾好 兩年半前住過
買metro 3 day pass 啦
500 yen 一日,勁抵
吖…都仲有一樣嘢。都算吸引
就係
Jalan 你hold房連信用卡資料都唔駛留
而大家都提供免費hold房至xxxxx日咁計
不過記得記得自己hold咗咩房
萬一要唔到間房時,記得間期前取消個booking
唔好懶
認同
Jalan可以當地先比錢
其他網得不得?
我都係睇jalan 多 冇諗過其他網再平d 試下先
有冇人去名古屋但冇去白川鄉?睇人地遊記覺得唔算太吸引
都好堅wo
名古屋出名悶
好多網都可以當地俾錢㗎
冇去過去下反正我都hea遊,係市中心睇下玩具都半日
之前有po講白川鄉 人人去的感受都唔同
黎緊第二次去名古屋 我會去望望

未去過既建議去上高地 同住立山山頂體驗下
希望唔會有失格旅人報導

之前有仆街試過訂溫泉旅館no show 人地房又留左 野食都準備埋
下次會
今次去東京長野草津7日
會買jr 5日長野pass + skyliner同metro 2日pass套票
App 同網頁版有時都唔同價錢,有時間可以再check 下

另外之前有d 網長期有16%off coupon 例如 CheapTickets.com , 宜家都冇平咁多得番10% off,不過都可以留意下。
好呀,暫定應該去高山同下呂先,高地睇下資料先
其實個回增係點,以前agado都冇呢樣野
用APP啦,佢個網頁係廢架
不過通常 上白川鄉名古屋上高山 再轉
我19 年都係咁
白川鄉成個地方係好過名古屋市中心
我自己鍾意行街都係咁話
agoda同booking.com呢D佢會要你入左信用卡先,如果要cancel, 入住前2/3日就要cancel,否則你no show佢會照扣錢

日本網同一間酒店同一間房都會比較多唔同嘅package, 甚至我見過有酒店將星期六日嘅房reserve左淨係畀日本旅遊網book, 自己official網站都冇得book, 又或者有d溫泉旅館淨係日本旅遊網book到

但一般市區酒店, agoda呢類個discount係會高過jalan, rurubu呢D
我都唔知,呢三年封關我都擺左係度,不我用到Premium grade同有agoda dollar既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞