日本旅遊討論區2022 (5)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
好似唔覺有ching提過 北海道內陸機公司 Air Do。。。
我早兩日課金左 11月尾 羽田-新千歲 來回
Foreigner promo price 單程9640yen

想問有無ching搭過?見係ANA廉航版我就衝動課金
差到咁
Agoda 之前有人話master仲有特價 大家可以留意下
一月頭會去東京 淨係抽倒一日時間去迪士尼 但一路都揀唔到去Disney sea 定係去Disneyland好
有冇去過嘅師兄覺得邊個好玩啲?
諗住一日去名花之里+長島outlet
一日名古屋城+ 新開果個吉卜力樂園
我呢兩日訂仲有88折
再加d 24hr sale
叫做抵返房稅有凸
Air Do 唔係廉航
Land for小朋友
Sea 偏向俾中童至成人
book完先睇到,好在睇返book左嗰間冇master個優惠
鐘意duffy系列就去sea
鐘意其他就去land
不過land同香港果個幾乎一樣, 只係花車+少部分野唔同
daiwa 一般
三井整體靚好多
不過三井平均價錢貴d
APA垃圾狗也不屌
如果要低價一定係蒙特利, 400蚊一晚都有, 係1晚, 2個人除番開2舊水一晚
房大過APA成倍, 但乾淨乜都齊, 幾條友長期企起RECEPTION
https://www.hotelmonterey.co.jp/
FC2同旅行團最近都用, 平靚正
都唔止貴小小 我睇過差唔多要一倍

住7晚 3-4萬yen vs 7-8/9萬yen
1萬頭yen/1晚唔駛揀三井花園啦
呢個價位黎講三井d房好細
之前住岡山三井花園雙人房
細到同獨遊時單人房差唔多大
如果幾個月後先去
大家會宜家買定機票先定過多排睇下會唔會再多啲航班個價回落返啲先買?
你要計返到同走果時都無左半日。
AIRDO搭過一次,無乜野。 正正常常咁
點解要第一日就要坐巴士去京都?
咁樣都冇左成日啦
我反而愈來愈喜歡名古屋
有無諗過悶就係名古屋既優點
住得APA 明顯獨遊啦
我上次有即買即燒 但唔算太好食
不過可以當體驗下
roynet仲平過唔少其他,差唔多價dormy inn有浸
小樽我覺多野睇wo,自駕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞