脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 40

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
食藥搽藥已經兩年 停咗甩
但係前額仲係好M

要植髮了 去咗美x 同仁x 同顯x報價

顯4000條 13萬
美x話我唔洗植 甩多啲先 以免斷層
仁x 3000條 11萬

好很貴 想去台灣或土耳其植有冇巴打分享植髮經驗?
心理作用 邊到咁快會起作用
咁貴? 邊款植髮
dutasteride 即係 適尿通,FDA只係approval for 前列腺肥大 用。
Officially,我記得以前依度有位 孖藥巴 係揾醫生開畀佢off-label use for hair loss
我諗一般藥房都有得買,不過同finasteride一樣需要醫生紙

居然仲有人記得我
家陣係三藥 食埋口服minoxidil
同埋d精已經有少少啫喱狀
不過為咗頭髮不惜負出一切代價
但都係反反覆覆 而且精神上唔係好捱得住
諗到永遠都無辦法返去以前未甩個狀態咁就每日都好想重刷
想二次植髮邊到都唔批
我知自己個情況已經好過呢度大部份師兄
但本身我有強迫症特別係外貌上,知道輸少當嬴呢d說話只係講比自己聽迫自己妥協就更加無動力生存落去,做乜都會諗返起自己係條死禿撚,生存嚟有咩意義
都係個句,甩頭髮唔好撚生仔
你唔介意就唔會望呢個po 介意嘅就唔該諗一吓下一代係咩感受,佢地無選擇權,就算你真係唔介意唔代表你下一代都同你一樣唔介意,我就係一個明確例子,就人肯定嘅就由我嚟肯定
想問本身食正廠
轉食韓保 應該冇問題?
啫喱狀姐係咩意思?好傑?
有無去驗過精丫?

暫時頭頂有事前額正常
去到咁既情況係咪已經3-4期?
食保仲有無機會救得番?
定係得番植髪一條路
有冇用髮粉 ?
成份一樣 廠商不同
暫時仲係好初期
我依家平均洗頭會甩三十幾條
洗頭水用緊新髪現
聲稱有鋸棕櫚可以防止脫髪
唔知效果點
你幾歲?可能怕你太後生仲未甩完
巴打有冇圖參考下想睇下咩程度唔洗植
三個月有咁好效果巴打加油
幾好效果
髮粉有冇邊隻建議?另外有冇人用髮粉會畫埋髮線?
懷疑應該M字 應該點處理 就30
對我黎講 如果最後都係見到頭皮肉既話
不如產光哂佢 唔係都係無咩大分別
始終都係禿
濕影明顯d 乾左完全見唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞