脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 40

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
佢話6-8年 真係唔好盡信 打個7折好了
同埋呢d頭髮應該唔識生?髮型有限制
同埋價錢貴過植髮
係呀,唔識生的,冇辦法啦
我搽藥食藥都唔可以🤦🏽‍♂️
Maybe黎緊走轉台灣搞搞佢🤦🏽‍♂️
睇返你留言話想追多個小朋友 姐係結左婚?
老婆介意你外型冇頭髮?
植前額既話邊間好d?美絲?仁安?
十年巴想買韓保
係呀,結左
佢都冇話介意既
有無人試過dht blocker supplements ?效果如何
巴打乾性定油性頭皮?我以前壓力大都係咁,揀岩洗頭水就無事
咁師兄自己買藥同minoxidil? 原果淨係用minoxidil 可以?
係 , 自己喺萬寧買倍健 5% , 藥房買正保 , 不過雙修兩隻港版藥一個月要成千蚊

Minoxidil 係加速生髮週期 , 保記係控制 5a 減慢雄禿/再生髮
唔該師兄 因為我唔肯定係咪雄禿 雖然都大機 但係20頭 唔想咁快食藥食成世 想用一排minoxidil 但唔肯定咁樣好唔好 所以想睇下醫生 不過好似真係冇醫生好

同埋師兄用minoxidil 個落髮期會唔會好耐?同埋會唔會甩到見多好多頭皮?
作用絕對不大
你先 20 頭 , 可能又真係搵信得過嘅醫生睇睇好啲 , 睇下佢比咩意見你先再考慮

我嗰時一開始已經食保 + minoxidil , 所以唔肯定個脫髮期係邊隻藥做成 , 當時狂脫咗三星期左右 , 好明顯比平時洗頭時甩多咗 , 個頂開始見頭皮 , 嗰時真係嚇到鳩都縮 , 之後兩個零月開始遮返頭皮

藥水同保未必個個人用都有效
師兄宜家幾歲?頭髮點?因為我天生額高 冇m額 但頭頂有少少稀疏 我諗住用minoxidil 加鋸棕櫚先 睇下好唔好?
如果三十歲得頭頂光前面冇事點判斷係咪雄禿?係咪應該搵皮膚科醫生睇吓?
十年巴 想買韓保
https://t.me/ho446688
地中海 o型禿 食藥啦
大家有冇邊間紋髮推薦?
咁師兄係咪應該搵個皮膚科定係內科去睇下先因為我本身都有手震再壓力大嗰啲好幾年
唔該師兄 其實都真係想睇下醫生先 但出名個啲都下年先有位
同埋師兄個時記唔記得minixidil嘅狂脫期幾耐?同埋係咪好嚴重?因為如果衣幾個開始食 去到聖誕節 新年個啲應該禿得仲勁 定我等下年即刻食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞