多倫多生活討論區23

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
有冇咩推介
我都覺好似over咗啲
Costco 啲生菜算幾抵 食足2個星期
會有屎屙
放得耐的話我揀高麗菜
Romaine lettuce?
之前d post討論過無數次
平既有eddit bauer, save the duck, point zero, soia&kyo
中價有the north face, Columbia, Patagonia, fjallraven
貴價有moose knuckle, nobis, Mackage, hally hansen, parajumpers, Arc'teryx
再貴有canada goose, moncler
仲有好多牌子列唔哂個價錢分級都係大概
每個牌子都有唔同價位選擇 豐儉由人
我慳到去winner買90蚊羽絨
暖唔暖係睇件衫厚唔厚同咩料 唔係睇牌子
買左 moose
winners肯尋寶係會搵到勁抵買既野
但好睇運 間間d貨都唔同
我嗰件都係鳩買 最平有碼 黑色 埋單
😋 我鍾意用水煮熟撈蠔油食
winners要搵到有自己個碼真係最難成日都係得L/XL/XXL
我著到大碼 唔算易搵 但其實都有得揀

唔係好識睇
有冇人知今個weekend 多倫多市內fall color peak未
想去toronto island睇
謝謝
初嚟到埗冇追鋪
外邊個件我會買大d, 不過唔知你到XL會唔會超級over size.

其實防風同風水最緊要. 你地淨係care件衫, 有無諗過其實防水鞋仲要d.....
都重要 但佢無問咪無講
今年第二年啦 上年冬天都係sneaker過 我又唔係去行山
如果平時留喺户外多就當然有對防水鞋好
其實呢到都好少講鞋. 同埋太過emphasis件褸。

其實而家呢個年代有heat tech打底, 件褸擋到風己經好夠. 當然你鐘意企係室外吹風另計....

不過香港人始終亞熱帶出身, 係要d時間習慣下.
如果無車會行15分鐘左右, 防水真心都幾重要.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞