多倫多生活討論區23

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
唔識分嗰堆線咁其實就咁用轉插都會無左水線?
photo?
three to two?
我個apple係3腳插,我加個左2個轉插插落牆個電制
住condo 電視係咪要插大廈個天線Port先收倒免費台?
呢度好似無免費台
牆個電制係3腳插?
呢邊啲大廈冇公共天線架
一係申請cable
住downtown嘅買隻天線仔都收到啲台嘅
不過condo大廈玻璃窗好可能會擋住訊號
加拿大嘅3腳
佢應該想要UK頭換CA頭啫
其實你要list 4點出來先講清楚已經係難明
香港就係1點,綠燈先可以直行同轉彎
我覺得美式道路設計真係麻麻其實
我要相反嘅我啲電器全部都英式3腳頭插唔到入加拿大嘅3腳電制
可以唔好當佢係紅綠燈
當係一個stop sign
或者好似你喺香港鬧市停車場出車轉入馬路
其實一樣都係睇嗰啲嘢
https://www.amazon.ca/TESSAN-International-Charging-Singapore-Malaysia/dp/B09PBQP4TN/ref=sr_1_4_sspa?crid=2DBIYR0XKLSSK&keywords=uk+to+canada+conversion+plug+adapter&qid=1664678846&sprefix=uk+to+canada+coversion+plug+adapter%2Caps%2C104&sr=8-4-spons&psc=1

2 Pack
UK to Canada Plug Adapter,

TESSAN International Travel Adaptor with Dual USB Charging Ports, Power Outlet Wall Charger for US Canada to UK England Ireland Hong Kong Singapore Malaysia
其實係偏向方便駕駛者
大部分路口冇限制不准轉左/右 唔似香港咁要捐入啲細街走
大馬路中間好多有centre turning lane 唔怕阻住後面啲車 小路出大路又畀你有個位等切入主線
市中心舊式設計先比較差
唔該巴打
係 設計好偏重駕駛者
我覺得似歐洲會好啲 同埋咁大條路都應該加返啲安全島啦應該
轉右還好,影響少d
轉左就真係要搞搞佢
好多時係打對面兩邊車都駛左去中間等轉左
然後就等直行既車行完晒佢先可以轉左
但多數直行完已經差唔多轉燈
係中間d車就要襯綠轉紅中間個d時間快趣轉埋過左面
想問大家有冇買GIC
HSBC 1 year non redeemable 4.5%
除左Virtual bank係咪已經最高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞