多倫多生活討論區23

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
係驚遲下冬天常開暖氣加埋焗爐會破產
唔知佢幾時折
4條呔連鈴 唔同size都唔同價 你睇多幾間比較下
換呔唔洗 買好似要
唔會破產咁誇張啦
Insigne本身麻麻佢...
人地個名正式係E-V-A Air 唔係Eva Air
好多外國人根本唔記得有台灣呢個地方
China Airlines都以為係中國嘅航空公司
不過其實都有鬼佬搭嘅 hidden gem嚟
呢到好多專業人士搵十萬加紙年薪
我呢啲交完租無乜淨係都唔使諗股票
我想去架佢唔請我咋
認真個到有咩企業
https://www.toronto.ca/explore-enjoy/festivals-events/nuitblanche/all-art-projects/downtown/#location=&lat=&lng=

plan your route. you may not be able to visit all of them.
wear extra cloth, hat , gloves and good walking shoes
bring a bottle of water, fully charge your phone.
可能比你想像中多
Calgary downtown好多寫字樓
好多油企
不過都有其他 例如WestJet CPR鐵路
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Companies_based_in_Calgary
咁十萬唔洗專業都做到既
不要再說了
我入到嚟拖低晒大家嘅平均年薪
年資做耐啲你都得架
查過一間公司, 坐門口嗰個都十萬
做乜要開低啲?
去左溫哥華
見親d華人年紀都係50+
Toronto後生好多
同埋d樓密度低好多 周圍大部分都係town house
真係city中心先係high rise
first impression真係一個退休城市
Why
仲有冇原因
近404/401/dvp
邊度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞