12月中去名古屋

604 回覆
15 Like 13 Dislike
犬山城睇天氣 陰天去犬山城冇咩特別
深山櫻庵共立度假村。呢間好撚高汁
名古屋站新幹線出口相鐵FRESA INN (Sotetsu Fresa Inn Nagoya Shinkansenguchi)
1. 名古屋站新幹線出口相鐵FRESA INN (Sotetsu Fresa Inn Nagoya Shinkansenguchi)

2. 西鐵酒店Croom名古屋

邊個正D?
Visit Japan Web

都道府縣 *
唔見有Nagoya (名古屋市)
點填?
1.應該交通方便。2.呢間住過 個浴場都ok 不過要去shopping要行好遠 起碼3個字
好似係寫愛知 嗰個英文
愛知縣
啱啱住完1
房間乾淨企理
交通方便
但你預間房好細,僅僅開到喼
要留日本名同電話號碼 點搞好
最後我都係訂唔到 要靠日本朋友訂多次 冇計
佢要打電話同你confirm booking
我本來諗住放將平湯-新穗高嘅行程放高上區最後
平湯》白川鄉》金沢,但咁行覺得車程耐而且好似好趕
想請教下最後平湯個行程你點排?
諗緊四月帶埋阿婆同小朋友去,但係諗唔到去邊,大家鍾意嘅野好唔同
高山-平湯
平湯-新穗高-高山
高山-白川鄉-金澤
想問名古屋市內除咗蓬萊軒有咩值得一試?
同埋點解大家都咁鍾意高山,睇過d旅遊網站,覺得哋景點好似唔算吸引,主要都係食飛驒牛定咩
炸豬排

因為名古屋冇咩野玩 要去到高山嗰邊先叫有野行下
飛彈牛好食同牛奶都好飲
如果唔食牛同去白川鄉,係咪基本上可以skip
是 主要玩嘅都集中係高山嗰邊
想問下巴打12月中去高山 飛驒 白川鄉係咪都已經落雪了?
小弟都係plan 12月中去 但係又冇雪地駕駛經驗 有d淆底
我上次12月11去 高山冇落雪 白川鄉就落緊雪啦。 要租雪呔 如果唔係去到高山嗰邊嘅高速公路就唔畀你繼續行。 揸慢啲就得㗎喇 最緊要安全 我喺香港都冇車揸 去到日本第一次揸車同埋雪地
雪地渣車有咩要注意?
唔好揸夜車 雪地揸車耗油量好勁 記得去入油
係咪渣得慢d 用低波起步會好d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞