12月中去名古屋

604 回覆
15 Like 13 Dislike
雖然買唔到
不過都唔該晒師兄你一番心意
12月中去 仲未plan行程 諗緊自駕游好唔好
緊係好 雖然JR都好方便 但自駕唔洗拖住啲行李四圍走 shopping都買得爽啲
我12月頭去 希望高山金澤有雪睇下
去到高山嗰邊唔知自駕好唔好揸
夏天去過 山路還好
但冬天可能會落雪
加上景點距離比較遠
最好多個人輪流揸
我就係12月中去 驚落雪揸車 得我一條友揸咋
真係唔該你幫我地走一轉
我一月去希望抽中,唔駛麻煩倒你
12月中, 如落住雪睇住雪山浸温泉係一次難忘嘅享受嚟

如用高山做base, 新穗高同白川鄉都可以day trip, 睇天氣好先開車/坐巴士入去

就算你會去新穂高/平湯/奧飛騨住一晚温泉, 大行李都可以寄存係高山嘅酒店, 揹個背囊去浸温泉就得

好多深山嘅温泉旅館都係兩層嘅和式木屋, 冇電梯, 樓梯又窄又斜, 你拖住兩隻巨喼去住一晚係好L on9嘅事嚟, 就算要帶埋隻巨喼, 都係塞係架車入面唔會攞入房.
up to you 但名古屋渣就可以一路渣上去
去埋金澤再番 或者金澤落京都又得
有車好好多
冇車就用高山做base玩day trip
你驚落雪渣車不如驚行好遠
拖喼行得仲辛苦過乜咁
有車flex好多唔洗就住啲一日8-10班既車班次
訓早訓晏都得
我12月去, 名古屋拎車就直踩去下呂高山新穗高白川鄉金澤, 最後返名古屋還車, 之後留咗2日半喺名古屋但唔揸車
有冇落雪渣過?我未渣過驚驚地,高山個頭又多山路好
me2 都係12月去 都想揸車玩
我12月11去 唔g落雪未
同問 之前膽粗粗沖繩自駕遊 日本揸過一次好爽。所以名古屋都想試下自駕遊 不過驚高山嗰邊落雪
係喎
無揸過雪地, 不過喺香港日日都揸車
朋友教落慢慢揸就ok
有冇巴絲真係落雪諗住去?
照去馬 唔理了 12月中應該唔會太大雪掛
大家點睇國泰直航來回6000左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞