[悠二]ASROCK X670E STEEL LEGEND 開箱 拆解 介紹

138 回覆
50 Like 8 Dislike
少少前言
我悠二Yujihw復出了.今次兩連發連出兩篇既開箱文

上一篇係Gigabyte X670E Aorus Master

今次係到ASRock了.好開心今次可以寫到asrock底板.對上一次好耐之前了

大家可以睇完俾d意見.討論下
Yujihw網站沒有任何廣告.可以放心睇
http://yujihw.com/amd/unboxing-asrock-x670e-steel-legend
呢塊係咪無光污染?
唔係.chipset hs同下面m.2 hs會有燈
淨食ddr5 ipc提升低 打機仲要輸比5800x3d zen4搞不撚掂
隔成2年半個提升咁細 又回復比intel屈機年代
咁然熱
Eatx板 但4個sata...
老老豆豆AMD今代麻麻地 板同U個價都唔吸引
點解張相唔係z690 steel legend
而家正正係ddr5拖累左佢

佢提升真係單靠IPC

AMD今次真係戰未來
呢塊板其實睇落唔錯

cpu就......
呢塊ATX黎的
我都覺得係.所以高階d板.我覺得麻麻地

不過其實都唔關我事.我平時出List都好少用高階板
上個Post貼錯
lm支持
[/left][/left][/left][/left]
根據AM4 B450神話 就算要買歪腎都一定係等B750
BTW 佢今代個IPC提升細到個位數真係唔知搞乜 扣除TSMC工藝提升 本身架構優勢近乎冇
Power off點睇我寫既文
G池
玩新gen5

如果唔係就b650
蘇媽>蘇女士
多謝.睇完俾d意見

asrock呢一篇最後加咗優缺點後個總結好好多,唔駛又按返前幾頁去搵,建議giga嗰篇都可以加返

g持
老實講 zen4 係對於zen3 用家唔太吸引 但對於再舊d 世代ge用家 即使係zen2係幾吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞