[KPOP] K-POP 2022討論區 (50)

1001 回覆
2 Like 22 Dislike
好,我哋開心過,相愛過,足矣。
記得聽姑娘話,定時食藥
院費好貴,所以真係唔好跑出嚟
醫院有wifi,如果我康復我5會學德國佬。
從來無人明白我 唯一你給我好日子
有你有我有情有生有死有義

多少風波都願闖 只因彼此不死的目光
有你有我有情有天有海有地

不可猜測總有天意 才珍惜相處的日子
道別話亦未多講 只拋低這個傷心的漢子
luv u bra…!

Freestyle jazz? 即興 jazz?新仔會跳 freestyle 唔會choreograph? up乜春呀你??定係你跳嗰8年都係小朋友freestyle ballet呀。
話時話 jazz 應該就係最著重choreograph既style,除左亞sir度緊嗰陣,真係未見過人跳即興。亞姐確定唔係扮勁 9up?
雖則我知叻到盡就乜都可以freestyle但都想見識下,有無片指教細佬,對你黎講應該都係基本野。

ok你話呢個跳足晒到晒點,咁我咪就係讚緊佢跳足同good take囉,有乜問題?
sena 你話係真hea跳所以唔同,言下之意即係如果佢認真地hea跳,都可以好convincing咁用level1跳足?
佢跳成而家咁,係因為選擇性地想用自己style真hea跳?我無理解錯right?
咪L玩喇你識。。。
sana擺到明就係struggle 想用減法拉平curve,但可能經驗又或者無乜急材,所以根本real time就度唔掂點減,先會唔湯唔水。

你唯一講啱既就係呢種 level1 dance game算係半個freestyle,一有freestyle成份就唔存在你講既基本野! freestyle出黎有幾convincing直接反應你個底架柒頭!

唔洗利申,我份人唔吹大,前面一早講左唔識快d驗眼。
官方寫174 呢張相應該144左右
我以為入錯左舞蹈2022討論區
我邊夠班討論呀,我只係一個得嗰三年jazz都講出嚟好撚柒。

呢度成日見人講邊隊跳得好跳得差。。。全部以後同我收嗲!!因為你地無資格!
除非跳咗八年芭蕾同kpop cover咁L勁,咁話。
你係咪對freestyle有啲咩誤解?
話明即興就啫係咩人咩style都跳得啦,係睇你有冇韻律性、流唔流暢同好唔好睇
只要你學好啲jazz ballet hip hop etc嘅基本功就可以freestyle嗰種舞㗎啦
有啲人唔中意跟人跳鐘意自己freestyle,我點知你係唔係,諗住可能你freestyle開冇咩點跟choreography跳所以唔識mark動作呢啲流程而畀個台階你落
點知你真係乜柒都唔撚識

唔係唔畀你讚mina,係你個description弱智好尷,好似啲鳩寫pr咁啫,點知你咁Take it personally

唔覺sana係struggle緊,呢個challenge本身就係for fun,完全唔撚知你減法係噏乜春,sana只係好simple嘅少energy細幅度跳,level 1根本唔存在啲咩難度,只需要跟著個音樂同本身個choreo郁下就得
承上,基本功好係好freestyle嘅基本要求,如果你連個dance style啲基本舞步都未學識又要點freestyle呢?例如跳pop要學好body wave bounce嗰啲,跳ballet就要學pirouette, plie, arabesque, battement, etc
話係半個freestyle係因爲佢哋已經有個choreo,只係用自己嘅style同interpretation去perform

跳舞講到尾都係組合唔同舞步跟著個音樂郁啫,人人都可以freestyle,編舞都係start off from freestyling㗎啦,choreographing嘅用意只係令成段舞更加流暢同好睇

費事再俾人屈我鳩噏先覆
Kpop Dance 2022討論區
我都係搭車追下post 啫
想問我究竟睇緊乜
我公人為咖喱佢地去左日本
Yuri唔願跳嘅程度唔細得過秀英
唔識點樣short quote。

係呀,我咪講左同一樣野囉,你勁到一個地步係乜都可以freestyle架。前題係 “勁到一個地步“ 嘛,而你就9唔搭8估我跳開freestyle無跳choreography。。。未學行先學飛?
再講,jazz就係所有 “歌唱陪舞“ 既原形,係最著重choreography亦即係最難freestyle得啱feel既一種。你講有初學鍾意自己freestyle唔鍾意跟choreography。。。根本又係唔識扮識9up,以為jazz好似street。

我都一樣唔 L知你up乜,sana 係最simple少energy細幅度?你對眼無事吓話?完全無跳舞底既都睇得出定延先係喇!3個裡面sana係最多energy最大幅度呀盲毛。

郁下就得,無錯個game本來的確係預你郁下就得,但我睇到去mina嗰part先見到明顯同之前嗰兩個郁下就得兩回事,即係你講既韻律性、流唔流暢同好唔好睇。
晌一個玩基本既game rule入面跳到上面講嗰堆野,咪就係說明佢個classic底夠好囉。
我擺個1st position同個pro既比,真係識既人都一眼睇得出高低喇係咪呀?咩基本野就好易,唔值得吹奏。。。邊個老尷呀。

人人都可以freestyle,編舞都係start off from freestyling。。。我屌。
ok你啱,係我錯。
嘈撚完未?
嘈撚完未?
眼訓大波妹 ZITA KPOP POST 煩膠TOP5
我起初以為個po推得咁快,係因為Jennie啲相又流出
我想入嚟食 KPOP 花生 唔係 KPOP DANCE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞