伊朗真係有可能變天

238 回覆
286 Like 18 Dislike
難d人地神權國家黎,d人夠唔夠膽郁個宗教領袖先?
No No No 睇吓烏克蘭
你係咪唔識政治架?
大國之間既博弈,不嬲係要犠牲D小國架啦
真係為咗你堆小國既人民福祉咩,低能
-0-0
啲石油係土耳其係新政府買講到變美國偷啲fake news
米國會提供
成班鍵盤戰士講撚到自己革命家
最撚好笑係將個情景投射翻落香港
將呢啲地方同香港生活水平 質素 整體情況類比
已經知道唔撚駛睇
鬼有人想同你地搞革命咩 慳啲啦
2023年喇大佬呀
實際啲 諗下自己可以點生活得正面啲
唔好成日發鳩埋啲白日夢啦

黃絲真係好on9
咁都要問你真係當支那得把口?
等睇契哥出兵平亂
咁委內瑞拉比美國推返味,人地係最大石油儲備國wor
石油只係呃幾粒腦細胞去嘅人去理解美國外交政策,同伊拉克開戰石油係佔好少理由,打伊拉克對美國利益例如係消滅中東區內對美國盟友長期軍事威脅之後可以加固區內領袖地位,伊拉克係第一次海灣戰爭之後美國長期維持伊拉克南部禁飛區成本,同係911同之後一聯串恐襲之後有敵人可以解決共和黨民望低等,將所有嘢簡單化成石油即係你覺得美國政府都只係幾粒腦細胞組成
2022睇返 真係輸民意
依家香港已經去到留港係港豬係藍
-0-0
型下咪算
係未好撚好打架,定揸高達?
支持, 但覺得機會唔大
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-34982951.amp
https://atalayar.com/en/content/syrian-oil-smuggling-network-unites-turkey-syrian-kurds-and-barzani-family
土耳其2015年前已經係ISIS 敍利亞佔領區買石油,ISIS 滅亡之後變成親西方Kurd政府賣石油比土耳其,美國有一千左右軍隊駐係個Kurd 政府到,所以講到變咗美國偷
2019年後 香港有無變天?
有 咪越變越衰
UA個時唔係好多前陸軍加入咩
睇少啲大陸新聞
香港人: 畫面唔靚, 唔好放火, 唔好衝動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞