女人青春真係無敵, 但好多都老得好快

255 回覆
816 Like 85 Dislike
Poisson distribution
常見於「要求連續發生」嘅事上
其中一個起源好似係喺普魯士軍研究一支部隊連續N年內有人被馬踢死嘅機率
一支部隊連續兩年內有人被踢死嘅機率高
但連續5年都有人被踢死嘅機率就極低

鳩UP講句,即係話男人要「高分」就等於連續達成幾樣條件先得
都唔係睇樣
太靚仔會溝唔到豬西
朋友,有冇raw data睇/source
想試下用埋男女attractiveness bias做埋normalization之後會點
文章出處
https://web.archive.org/web/20120723173702/http://blog.okcupid.com/index.php/your-looks-and-online-dating/

似乎係okcupid自己嘅數據分析
就無釋放rawdata
之前有人放過raw data出嚟
不過似乎係研究倫理上有問題嘅practice,已經下架
https://www.vox.com/2016/5/12/11666116/70000-okcupid-users-data-release
笑左
最靚仔組別, 去溝最靚女/最吸引女性同最豬扒同一機率, 都唔夠5成
你話低過5成, 係可以接受, 始終係靚女/最吸引女性, 但豬扒原來咁難溝

女人不願面對現實
但事實上成日喺條街度見到靚女拖住其貌不揚嘅男人
相反靚仔配豬扒嘅比例少好多
唔緊要,雖然女人嘅青春係有限,但青春嘅女人係無限
毒撚係咁
要求高
又要人接受自己廢
好似啲後宮動畫咁
所以咪冇人溝
Lm
中同有個中學時有小小阿叔樣, 而家都係阿叔樣
依家睇返女人一過30就真係開始向下
不過靠化妝、美容永遠都可以比實際年齡好

男人過左30就好易肥
不過靚仔冇用
因為大個左女人都係睇錢唔睇樣
所以男人真係keep唔keep都冇咩所謂
男女都要返工 但女人要生仔 顧家責任大部分都係落係女人身上

其實你地班仇女連登仔係咪全部都無阿媽生 你地係咪缺乏家庭溫暖所以見唔到阿媽嘅付出
去到咁上下年紀有頭髮加無大肚腩都已經算中上
我唔明點解要追求青春感
每個年紀都有嗰個年紀既靚
我見到中環30頭嗰班OL著西裝短裙黑絲覺得好有女人味
肥恭先正
先唔講你講既有無錯
淨係男人脫髮 影響就大過哂你講的
仲未計油脂分泌多導致皮膚粗糙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞