女人青春真係無敵, 但好多都老得好快

255 回覆
816 Like 85 Dislike
最尾幅圖嘅y-axis 唔係 絕對數值嚟,而係 相對倍數嚟
即係講緊「相對於最醜樣嗰班人,靚仔/女啲可以收到多幾多倍嘅message」

//Finally, I just want to combine the two charts to emphasize how much fuller the inboxes of good-looking people get. I have scaled this graph to show multiples of messages sent to the lowest-rated people. For instance, the most attractive guys get 11× the messages the lowest-rated do. The medium-rated get about 4×. //

同埋女人嘅message咪又係男人寄(呢度應該淨係考慮異性戀)
//做男人辛苦過女人//

呢個完全係另外一個大問題了
我唔否認, 某部份女人都活得辛苦
但整體去計
應該男人辛苦大好多
好多時女人做家庭主婦, 男人一個養全家(呢度條數個數目唔小, 尤其d地盤佬, 好多阿叔阿伯, 一個做野養全家)
依家係講緊港女有無人埋單都好 一樣都係要做
所謂easy mode靠樣個班,老左無人再覺得你靚個陣地位低過男人幾班啦

幾時講過男人唔洗做
身高已成敗因
唔睇埋個基數好似有d難去代表任何野
DNA決定命運
睇人

好多廿歲先做pt,開始有錢買化妝品(同學下化妝)
加埋過咗baby fat階段
28時會靚過18薯嘜樣

但如果係14碎已經開始化妝嘅mk,到28就真係不再青春
男人唔止自然老
好多男人完全唔用洗面野,成面油生晒瘡咁
又鐘意食油膩野熱氣野

又肥又老
因為女人少漁翁撒網
化妝化得多, 好似好快殘
可以繼續賣相、sell products
最緊要係細個果時無錢買啲靚野用
用cheap野搽面咪玩爛塊面
乜你老母結咗婚40歲都仲要搵下一春架
<=20叫best before
>24叫expired
男人只要有濃密頭髮 30到60歲都似番個人
女人過左25歲 就無左種嫩味 即刻變老
因為啲女有人埋單就唔會再dum咁多時間整偽素顏
根據我觀察
除左個男仔條件真係超好
否則多數女都係㨂返圈子內既仔仔
起碼27 28 啦
有生果個都keep 得好好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞