女人青春真係無敵, 但好多都老得好快

255 回覆
816 Like 85 Dislike
女人青春真係無敵, 但好多都老得好快
一般樣+青春既女仔, 其實已經好靚
幾靚+青春, 同頂級靚女無分別

以我自己所見, 廿中d女都仲處於全盛期
但接近30左右, 明顯無晒當日青春的感覺, 好似另外一個人咁
Keep得好或者天生抗老好既, 可能遲多幾年
有時係街上認得當年中同或大學, 真係估唔到

男既反而大部份
多數係好小好小咁走樣
中同有個中學時有小小阿叔樣, 而家都係阿叔樣, 好似無變過咁
係咪因為人對一直優質開嘅野要求係比較高,對劣質嘅野就相對再劣落去嘅接受能力好大。
其實係大眾對男人要求低姐
唔關事
女人靚唔靚
其中一個係青春感
普通樣+青春, 已經好靚
靚樣+青春, 頂級美女

類似pokemon可以mega咁, mega完就弱左好多
本來我都唔想人生攻擊
果句乜野老雞無人要
但真係見唔小, 大把當日青春靚女, 一無左青春感覺, 個加乘無晒
比個例子你, 以前睇cctvb時, 下, 呢件都可以做女主角?
原來年青時, 佢是咁的

who?
第一張靚
中學上大學已經老得好快
女人去到28 已經不再青春了
公道講
未致於咁誇
廿尾三頭就好明顯無左青春感
重裝甲既就老得快

男人無化妝,簡單句,面上無化學品
所以係自然老化
速度比較慢
估唔到係邊個
我睇番佢青春時既片同相先知道咁屈
劉玉翠
有啲女人嘅女人味到28-35先出黎, 我識得有個靚女24,佢去到30歲D女人味開始出嘅時候先係巔峰狀態
大學好多靚女到30歲前後都殘左勁多
因為9成男人都唔打扮又柒
無劣化空間
睇下新垣結衣就清楚
最佳例子
邊個?
李麗珊?
牛肉碎
30歲先最吸引個段時期喎
相反喎 中學啲男仔走晒樣 個個都發漲左
女人價值喺個樣到所以咪會覺得年紀愈大覺得佢貶值得快,所以Focus左喺個外表到
男人嘅價值,就建基於喺個財力度,你咪會相對地無咁睇重個外表 如果男人30仲係做緊junior level 未到睇唔起 但最少會影響到你同唔同佢開始先

唔好話女權男權 事實係好多女人都係咁認為 你幾時見過男人擇偶會睇職業身家收入 你見肥婆 or 失婚中年女上司 幾可有人滋潤 同時大把禿頭男middle level 拖住個20中一般樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞