林超英:科技園的行為反映短視和離地,相當於抓破自己的臉皮,形象掃地

167 回覆
620 Like 6 Dislike
喵坊而家最好就一面扮傾,一面轉錢去新加坡
走遲啲,錢都唔比你轉
你支共眼中,呢啲中小企從來係佢既階級敵人
佢實玩死你,1949年係上海整死得仲狼胎啦
今次認同
我睇完個post好憎政府
Respect
pin
拉得,
個所謂微電子中心
以前科學園入面有類似ge lab
只係早幾年香港無乜ic 公司
個lab 使用率低
雖然d equipment 都開始舊
但其實個spec 仲係幾靚
科學園賣晒d equipment 同埋炒洒班technicians
改裝d lab 變office 租比公司攪fintech AI Cloud
係近排中國國策大攪晶片
先又攪番個微電子中心
班官同佢地圈子都係短視
科技都係圈錢工具
其實好respect佢成日比人笑on9, 但真係可以為相信嘅理念身體力行堅持咁耐到今日仲肯直講真話冇撚縮過
有意無意間 鼓勵地產商賺盡 呢個point 90年代初 李怡嘅雜誌「90年代」已經寫出來 要credit 返先

即係不斷對香港人落藥 麻醉 不停搵快錢easy money 係對中共最有利 根本就係中共對香港嘅「鴉片貿易」

所以2019 反送中革命 其實係香港對中共嘅「鴉片戰爭」 戰爭輸咗 下場就係家園盡毀
超哥
雖然我開冷氣
不過真respect佢 唔似啲廢左膠得個講字
我覺得佢講得好啱
唔理ESG 又目光短淺
有咁大隻公關金蛋都唔識執
仲要趕人走
講得好好
不過港共唔會理

所以喵坊一定要去新加坡,唔好再留響臭港哂氣
國安呢

雖然唔認同佢個套開少啲冷氣
但起碼佢真係堅守自己理念 身體力行唔係個講字
個電子中心唔係拆緊咩
又要起番?
延伸閱讀

香港應科院CEO 聲言中國芯片 五至十年內會領先美國
https://lih.kg/3127208
唔開冷氣最離地
回收廠冇冷氣
超英哥梗係力撐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞