林超英:科技園的行為反映短視和離地,相當於抓破自己的臉皮,形象掃地

167 回覆
620 Like 6 Dislike
比面佢較高3度
啱聽,較高一度
要讓路俾大陸個堆所謂it黎cup水
幾多掛住香港牌頭既大陸公司係到搵食
之前咪俾人篤爆左
國家面前無回收
晶片晶片同晶片
由2008年就feel到
佢去黃埔中產家庭家訪騷
流露出好憎恨妒忌香港人小資生活
佢好似只係蝗儲身份被逼造騷先要黎香港
佢個心根本憎香港憎到唔想黎
你睇佢今年竄訪香港要返深圳訓
就睇出佢貫徹始終冇變
仲有2008年曾蔭權縱容雙非衝關
就估到係習近平發功
睇返當年國家副主席既職權,果然冇估錯
國家副主席當年係包攬港澳事務既權力
當年胡錦濤係四川地震之後都開始怠政
睇怕港澳事務既權力,胡錦濤已經比晒習近平
香港唔係冇做過

【專訪】Motorola「龍珠」晶片開發者 90年代香港威水史
https://unwire.hk/2018/05/16/dragonball/people-interview/
國安法
仲有2000年台積電都想過係大埔工業邨設廠
當年支共特登踢走佢去上海
但係換左本來想係上海起既迪士尼
要用包底條款勾佢落黎
十幾年之後,迪士尼係上海再起
但係台積電就已經唔會再係香港起
香港社會卻沒有感謝之心

唔敢寫「特區政府」改用「香港社會」

管治 governance 肯定出了問題

只罵 科技園 不罵 特區政府
林超英行為藝術終於影響到人
中國適合起 廸 士尼(十幾億人流)
香港適合起 台積電(科技進口 融資)
但政治凌駕一切
你唔係口國人唔洗指意留係科技園
以前江澤民仲叫溫水煮蛙
踢走台積電,都會換個迪士尼比你
而家搶完你仲會踩多你兩腳
在世界舞台上,我們將抬不起頭無地自容

又其實

只要自己唔尷尬, 尷尬o既就係人o地
習大大都講環保

左右不是人
支那野,唔係廢就係爛
其實fb出post有幾實?
嬲咩能.
成日恐嚇D企業捐錢.(膠袋,飯盒,飲管)
政府做咩九都唔出聲,因為環保組織收左政府保護費.

到依家環保組織有無狂少政府??
所以講環保組織,基本同黑社會無分別.最緊要有保護費
垃圾港共偽政府一日到黑就諗點樣成為支那城市,死中囯人食屎就迫香港人陪食。

唔敢出聲ok,暗迫偽立法會投票整個幾個堆填區貼撚實支那都唔識。
第一次認同佢,respect

條友明顯唔識
佢講ge 三維IC 都唔知講乜
得3D 封裝
3D gate/transistor
或3rd gen semiconductor
頭兩個美國台灣領先廿年
應科院係有研究3rd gen semiconductor

另外留意佢後面IEEE conference cert
都已經係2020
即係近排都係無成果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞