林超英:科技園的行為反映短視和離地,相當於抓破自己的臉皮,形象掃地

167 回覆
620 Like 6 Dislike
今次支持英哥
根本講到明 官方口徑都直接撒謊話香港靠大陸供水供電 (後者完全捏造,前者港島其實靠自己水塘)
呢啲同科技有關嘅園區全部都係垃圾
拎黎呃政府錢
你開間垃圾公司去做下垃圾比賽識下垃圾評判拎個垃圾獎整份垃圾計劃書就可以申請舊錢(最緊要識到評判叫佢俾個獎你先可以寫計劃書,所以識人好過識字)
仲有垃圾公司專幫你做呢啲申請收你佣
食完浸水冇錢咪走,幾爽
今日部冷氣開高一度先
今次係
抓破自己的臉皮?

2022?
乜撚叫“香港社會卻沒有感謝之心”
死懦夫廢佬唔夠膽鬧政府咪撚拖全香港落水
準備定晶片回收都得, 肯定為左拎政府錢製造勁多垃圾
今日撐英仔部車較返25度冷氣
港共傀儡政權 最忌香港人搞得成工業或者技術 怕香港人起飛腳 傀儡政權最喜歡你哋炒炒炒 不事生產 暗中鼓勵地產商賺盡 香港人冇實業就最容易控制
全民大練晶
支共係想整死你香港,佢做新殖民主
anyway,我只係覺得個啲咩港共刷鞋論好on9 好柒
講到好似一國兩制係真存在
只係特首有自主意志去刷鞋
沒有暴君,只有暴臣論
講刷鞋論個啲人自己就已經係最太監
馬料水科學園
裡面好多係深圳總部既支那公司
只係掛個OFFICE係香港舔資助
港共當然係知
根本支共擺明打劫香港
深圳就係一個負責接收掠奪贓物既基地
搵到錢嗎?搵唔多錢就要走,政府一向睇錢至上。
呢樣真,因為做殖民地好過宗主国真係唔得

不過今次係要借香港做中国白手套
用香港資源,土地,福利,黎緊中国晶片
今朝聽881
間廠仲有搞教學中心
會有團去參觀 推廣同教育下一代
咁撚有心既廠就係比香港政府玩死
個鏟葉鏈就係寫 proposal
派 funding 比自己友
係支共眼中,根本從來容忍唔到你呢隻英國野仔GDP等如佢四分一,九七年政權騎劫左你之後,佢無時無刻想揑死你 呢句香港GDP佔支那四分一,我九七前當年反而就好似英國國歌咁,冇乜人聽,冇乜人會留意,反而係九七係,支那經常有content farm 拎出黎講,其實盲係批鬥緊你地香港人,妒忌緊你地香港人,支那上至習近平,下至深圳衝關雙非孕婦,都對你地香港人妒忌到恨之入骨
屌埋林鄭
個正苦垃圾黎
不過你都係犯国安法了 rip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞