東京無職男同你討論日本旅遊

799 回覆
151 Like 44 Dislike
我會睇返d機嘅時間,特別係現在d機有排都未恢復

同埋成田去又要時間,skyliner/NEX又好似6/7點last train,如果時間用得好我會去羽田
正路一定羽田,快d又平d,但如果NRT 個時間靚多幾粒鐘玩盡d都未嘗不可
其實搭skyliner的話 差唔得遠
京成本線都好快啦
連登仔係成田去東京搭skyliner 是常識吧
本線唔快 access line先快
本線要同人迫,繁忙時間又冇位坐
有得坐都唔方便又gip又袋
而家京成d新車有空間預留比大gip
https://youtu.be/0KzMHAX92To
新車正wo
咁耐冇去都唔知
多謝分享
plan左四月頭去
但過左雪季又未到櫻花季
巴打有冇咩建議
四月頭點會無櫻花
check清楚D
上網查左東北地區4月中先陸續有咁
東北既話就仲未
平泉啦點都要去一次
請問12月頭-12月中去金澤會唔會落雪?
年年都唔同 好難講
月中既話應該會落 月頭就睇彩

google 地方名+初雪就睇到資料
而家入馬場有冇咩限制同埋係咪要預約
Day1 夜晚到埗羽田機場
Day2[鎌倉]小町通、八幡宮、鐮倉高校前、江之島
Day3[箱根]箱根雕刻森林美術館、大涌谷、海盜船、蘆之湖、箱根神社(時間有多去埋三島天空步道/城崎海岸)
Day4[富士山]山中湖、忍野八海、河口湖、音樂盒之森美術館、猿橋
Day5[東京]市區shopping
Day6[東京]市區shopping
Day7[函館]中午到埗函館機場、函館山纜車、函館山夜景
Day8[函館]函館市熱帶植物園、五稜郭跡、函館朝市、金森紅磚倉庫、八幡坂
Day9[函館]立待岬[札幌]狸小路商店街、大通公園
Day10 報一日團[旭川]旭山動物園[美瑛]白鬚瀑布[富良野]森林精靈露台
Day11[札幌]三角市場、白色戀人觀光工廠、小樽運河
Day12[札幌]二条市場、網走破冰船、夜晚到埗成田機場[東京]shopping
Day13 [東京]shopping、 中午成田機場返港

想問個行程安排會唔會太趕,或者有冇啲附近景點會錯過左
一樣
東北~北海道應該有櫻花睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞