歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (159) 萬惡B社hea鳩撚客又一例證

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
裂左做戰損囉
下次用紙印乾個綿花棒頭先好抹落去
原來係X20問題?
我以為係滲線液問題
滲線液 = X20 = 滲線液

三為一體就係咁解
兩樣都有關都有x20係入面
詳情睇下頭post
小心啲,會爆玻璃的(好似係
無退避 好漢子的心裡
滿懷希望 逆途不怕
雙料乸爆佢

佢果d直頭係個面畀佢蝕爛左咁碎開法
有冇消費者集體訴訟要田中賠返嗰幾百萬粒膠出嚟
用家問題
冇人叫你浸受壓位
用家問題,
邊個叫你玩鳩達
呢張圖成日睇左塞屎眼果d

呀凱不舉
好重
我仲有砌緊對腳
送果個垃圾架難用到癲
刨咗文都仲係有個問題,
水性油少人用嘅原因係咩?係成品旗色冇咁好?
咁係咪即係話相同顏色 消基油噴出嚟會好過水性油??

除此之外應該冇其他分別?你話附著力弱啲,咁上咗底灰照計就冇分別啦?
雖然大家都叫油,係唔做表面處理前,
水性顏料其實係乳膠漆咁既消光效果
油性顏料其實係車身噴油咁既半光/亮光效果,
就算個色code你對到一樣,個質感會唔同,
係模型特別係模仿金屬表現方面就水性顏料完全唔夠做.

其次就係油性因為用有機溶劑,噴塗作業時對比水性受風量水氣影響少好多,
好多人水性顏料噴到尾就要拆出黎洗因為乾哂係入面,有人接受唔到覺得好煩.
甩唔甩漆其實就一樣會甩既,不過水性會成塊批盪咁甩,油性會刮幾多甩幾多,所以有錯覺油性防刮好d
最大分別其實就是健康考慮,油性靚係因為重金屬多,
歐美水性顏料基本冇毒,但同時就唔夠靚,呢樣就自己考慮囉.
黎緊會去大阪,有無巴模型舖介紹?
想搵下神高,gaogaigar呢啲買唔買到正價貨
利申: 唔係我俾負皮
砌咗三粒鐘砌得一隻腳咁大把
砌得好慢
X-20用返喺車/飛機/船呢類膠水模型係大大pat漬洗都得
膠達用mr weathering color 加枝godhand liner毛筆把啦
去旅行買d 香港買到既模型係最on9 既行為

除非真係平到痴線,兩盒模型勁阻訂,入篋就阻止,hand carry 就麻煩

利申:on9 過
依隻真係好睇唔好玩
除非去咩河屋搵舊野,唔係既買通販真係有d on9
大阪應該都係得日本橋果頭,然後big c有玩具部,咩河屋睇下有冇寶尋
次次見人po個鎚就心郁郁想買,但個鎚太大個無位放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞