歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (159) 萬惡B社hea鳩撚客又一例證

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
師兄 滲線液都有幾十款架 下次影相問啦
好鐘意睇MAD
感受到佢地對模型個種熱情
冇位係真,突伽女王同合體武藏簡直盒霸黎

今日睇到台灣個邊
大家覺得點
塑膠板係唔係要用模型框cut出嚟
地台又點搞
你肯睇我地已經好感動既啦
好簡單啫 比人捉到破綻咪DQ
你話你塊膠板係高達個盾剪出嚟都得
上屆玩串左個party嘛
又幾正喎,盾牌呀身前塊布呀全部預塗咗。 出面賣緊幾錢?
根本而家bandai d 野就搵撚玩家笨, D成品直接唔搵大媽啪直接比返消費者啪
同感雖然冇啲高手同代工級數,但自己手搞一輪更加有愛,同完成度高左有成功感好多

我用左Gaia 瑩光既硝基同法郎油兩隻發色都唔同 硝基我用1:3開油嚇出黎又稀又膠做唔到做金屬藍
法朗我用x20開1:2左右 又好淺色,滲左線唔照都睇唔到。
我聽啲人講將螢光油加一兩mL落其他基色油用都有螢光嘅效果,唔照燈發色都好正常
gaia螢光油比效稀,我自己多數最多都係1:2.5,如果你想玩candy疊金屬色都係透明藍+幾滴螢光油會好d
我自已未用過,不過見d日本仔用gaia 螢光琺瑯油都係唔直唔稀釋直接滲落去
我覺得呢度傾偈係幾開心
雖然講模型技巧嘅機會真係唔多
但係當大家圍爐屌笨大成品同時
一來真係對其他廠多左興趣
二來唔再買成品
對自己多左自信
見到MB都覺得自己自己整得靚過佢

當然呢度仲有辛巴

心口兩點係琺瑯油 眼係瑩光硝基

琺瑯照燈啲色都好出 但唔知好處定唔好溝左x20淺到見到見唔到
真 唔入post都唔認識hexa gear呢個新大陸
好正真係砌左隻馬,人仔未到
做咩下下upload圖都失敗
pb 截單果日個網放左好多出黎無人買
要一張一張黎
可惜佢地人氣比MR HOE少,整果架車果隻又係睇到O晒咀
騎劫左你,我都係第二隻自己上色,中意玩膠既人唔多,好彩呢度都有POST,YOUTUBE都好多片睇,呢排有個廣州仔放D教學片但係又係無咩人睇,好慘
所以我咪淨買主體過下手癮算。一陣股關節gg千三蚊又gg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞