[I/A] 仙境傳說:愛如初見 (1) 9月15日正式公測

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
係咪開服3個月倒出武僧 再3個月出十字軍?
日服係
韓服唔知(未入坑)
理論上第一隻新職會係武僧
覺得會好似新世代咁玩玩下台服就無人 去哂啲東南亞服
新世代唔係仲有班課長撐住咩

講真我又覺得呢隻好過新世代
新世代前面比弓手搞到冇遊戲體驗
得30fps 好似laglag地咁
台服無柱槍渣
前期騎士一支柱槍稱霸天下,唔洗高精鍊度,+9已經夠
隻隻mvp都係騎士拎。人地70lv仲打緊幾千幾千
騎士已經係4,5萬咁打不過最盡就係到100lv
依隻都無柱槍
一直講緊ROO
日韓服係有柱槍,前期亦都係騎士稱霸
但我如果本身2轉左神官 係咪無得轉生咁轉返武僧
已棄
想請教下無柱槍係咪魔力長矛到完場
呢隻冇轉生系統
你要轉其他職就要等一段時間等佢出自由轉職
到時就可以神官轉武僧轉鐵匠轉十字軍都得
好 收到咁想問下武僧洗唔洗神官掛件
我諗住依家照玩住隻神官到時做武僧掛件
係,拎住把垃圾拮大型怪到100lv再轉魚槍繼續拮
除非極度極度對騎士有愛,否則過來人身分建議盡快棄騎士。
不論傷害定掛機升lv速度,都會屎過人地1倍有多
你話分身跟住隻正身?
其實無咩必要可以但無必要性
一來掛機升lv原則係搵高lv d同可以一擊秒既怪黎掛,所以一係自己掛,一係就組成隊同自己一樣機體黎掛先唔會冇效率。
二來打副本同mvp你都搵真人啦,台服咁多人玩,入個公會大把讚牧你揀。
除非你係邊緣人,咁咪雙開整隻分身
因為我開左隻神官 又課左唔少
但又對依家啲職無乜興趣
諗住到時武僧出再開多隻新人玩
然後依家隻神官可以到時同武僧一齊玩
另外驅魔牧係咪自己掛下機就ok 呢個流派係咪上唔到大台
依隻洗唔洗爬塔?
唔洗坦咩
100-110lv既驅魔係勁到識飛
傷害係T1,因為韓服改左十字驅魔做所有怪都有傷害
雖然比唔上課長鐵匠,神射同武僧
但係要solo高lv mvp絕對可以
(傷害大概100萬起跳)
又硬又痛騎士既硬度,法師既傷害
大家係邊個分流?
有啊,大約80lv前有騎士做坦都輕鬆唔少。
之後就…課長大課果d上晒+15,同你一樣硬
又無傷又唔係特別硬,要你做乜
真係要純坦搵十字軍唔好?
竟然 我仲後悔緊玩奶
多謝巴打嘅提點
以韓服既經驗
暫時最值得投資就係神官法師同武僧
中小課都可以有好好既體驗
咁劍騎係咪都係廢
十字軍6個月後先有 你搞到我好迷茫
課長有愛玩敏爆騎都得
狂擊派係廢
十字軍叫做可以打不死惡魔,而且可以幫小課隊做坦
其實上個po我已經係咁叫大家玩騎士真係要三思
我韓服個公會100lv果時仲有幾個十字軍同騎士
依家120lv, 劍士派職業已經絕左種
最多係武僧>法師神官>鐵匠煉金>神射刺客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞