|Switch機主討論(172)| Nintendo Direct 0913 | SPLATOON 3

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
主要係因為忙緊返工又要做節
冇乜時間出去
所以我搜索範圍都係得馬鞍山咁上下
原來小店平大鋪咁多 差成4xx
成條街都賣24xx,咩大鋪賣成26xx,係我就開佢名
早幾日去豐澤
普通oled賣緊2680
冇sp3版
真 初頭係估唔出加強版直接出第2代
但而家個勢出新一代真係傻仔 望佢有加強版好過
冇乜機會
想請問大家隻splatoon3邊到買
想買隻實體版玩
平時葵芳荃灣買開
信和會唔會平啲?
Supply chain disruption 都未settle
貿貿然走去開新機真係大risk

呢代裝機量咁多同埋賣機個momentum仲喺到
咁快推新機真係無著數
現有既hardware有無可能做到將主機變做載體,實際運算交比個強化dock去實現TV mode高畫質+FPS?
有冇人知老任香港有冇Hotline
個Account想轉返個Email但本身個Email入唔返唔知點搞
咁即係都係要下一代

但係而家勢頭咁好,24年之前我都覺得唔會有next gen
等我轉頭打去問下Fb dm左佢唔知會唔會覆我唔該巴打
北斗之拳 fit boxing

咁有諗頭
有無人有買新果隻golf
好似係同ps全民哥爾夫同一班底
買左 一直玩開
想問佢online係可以同三唔識七既人玩,定只限朋友?
見啲yen又好平,幾抵玩咁
見到打比賽有

對戰 可以開房Set PW
最理想做法係出下一代機兼容switch, 然後出個option dock 行高性能EGPU , 有畫質要求嘅人先去買,咁就可以同時解決手提mode 電池消耗同畫質問題,但咁做廠就要做多樣優化即係會加大成本,老任應該唔會咁做
出個PCIE槽俾人插顯示卡
ssp 318,有間 308
重有一個問題就係就算出個option dock 其實都唔會多人買。先唔講老任自己嘅game ,3廠基本上都會出係多平台,即係我要玩3廠game 點解唔直接買部ps 或者箱,而switch 就要另外買dock去追畫面
其實好難就
有無dock 個運算能力差咁遠
你好難一隻game 去搞咁多優化
你諗下如果無dock 就係ps3 級數
有dock 就係pc i7 + 3080 級數既
d game 要點寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞