[6週年快樂] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY 討論區 (18) (冰/童/英/J/富/蚊/朱mic)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
出於好奇 想問吓有睇show嘅小薯茄

Show入面有唱蕃茄薯仔湯同6週年主題曲
如果將前者變咗臨尾先唱 後者開場嗰陣唱
會唔會好啲

另外順便講埋 6週年主題曲個mv我係好buy高ling個idea
不過要去到show先聽到全首就有啲可惜
唔知佢哋係咪專登唔擺上Spotify先 遲啲再出mv
一定係擺薯仔湯最後個feel 好d
不過可能覺得太煽情 所以唔咁做
如果最後加d 效果再黎個抒情版應該搞喊好多人
都係嘅
讀信已經好夠催淚
唱埋真係個個變晒喊包出返嚟
先後我覺得無咩太大分別 作為觀眾一定係蕃茄薯仔湯耳熟能詳多啲
6週年放頭 未必個個識聽/帶動到情緒
蕃茄薯仔湯放頭 個個識聽,帶動到氣氛

6週年放尾就可以令觀眾睇完成個show好有feel咁再聽6週年full version作為呢個6週年show嘅總結

如果埋尾放一首耳熟能詳嘅蕃茄薯仔湯就有一個煽情啲嘅效果

兩個感覺都有各自嘅好

以上純粹個人分析
我都覺得show咁樣好d
因為大家對蕃茄薯仔湯都耳熟能詳 用嚟帶旺氣氛就最啱
同埋將六周年歌擺最後 就可以將首歌嘅完整版嘅神秘感留到最後

六周年歌大家都只係聽過試聽版 仲係有少少陌生
如果用嚟擺頭可能會冇乜feel 但係擺最後嘅話 大家就可以帶着睇完成個show嘅情緒同感受去聽完整版 咁就會好feel啲
小薯茄6週年快樂
希望有無數個6週年
好感動
有冇人Feel到講緊邊場同咩事
佢咁講好明顯係三或者四
好彩我睇第一場
好靜嘅9月16日
加上show後失落空虛症候群
更空虛
兒童色情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞