iphone 14 plus 預售量仲差過13 mini 同期

248 回覆
178 Like 7 Dislike
對比應該搵返同價位比啊?14同返13比而唔係13 pro
主要係plus 太貴
1TB 14 pro max,拍片,影相,必須
真 13pro >>>>>>14
好明顯係Apple啲Marketing嚟㗎啦
以前13用最新粒u
今次唔用即刻無曬分別
富士康縮晒生產線,芯片唔俾國內拆解,所以今年搞到半新半舊
同當年iPhone 5c 犯同一個錯誤
我覺得既然 mini同 plus做到煙幕:(美元)

iPhone 15 mini (5.4”) $749 (減成本,又乘機加$50)
iPhone 15 plus (6.7”) $899(同 iPhone XR 同11一樣,唔要大機就買 pro)
—————
iPhone 15 pro (6.1”)
iPhone 15 pro max (6.7”)
除左pro,如果出14mini咪又同13mini一樣
我覺得既然 mini同 plus做到煙幕:(美元)

iPhone 15 mini (5.4”) $749 (減成本,又乘機加$50)
iPhone 15 plus (6.7”) $899(同 iPhone XR 同11一樣,唔要大機就買 pro)
—————
iPhone 15 pro (6.1”) $999
iPhone 15 pro max (6.7”) $1099
粒藥丸好柒
我都好想要mini
最緊要有得撚新藥丸
apple肯定出plus黎令多d人買pro
我嘅idea係:
淨係要平/乜都唔care嘅用家就得一部普通版買 (6.1)
肯俾錢/care質素嘅用家就多啲選擇 (5.4/6.1/6.7)
12 13 14 三代一個款
15 應該換得👌
我諗法係:
我揸住部13 mini,如果加到 pro三鏡嘅話,電池應該唔捱得耐
我覺得14 standard同plus唔再跌價,可能會暴mini後塵
6/6s/7
X/xs/11
14 比窮人用都仲OK
14PLUS 真係多鳩餘
其實買plus黎做乜鳩?
又唔係平
引哂成班人買pro 機啫
咁買13得啦
雞肋
好撚廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞