iphone 14 plus 預售量仲差過13 mini 同期

248 回覆
178 Like 7 Dislike
士啤一係買兩代前SE
換機就14Pro

我真係屌晒13pro
XR其實真係幾襟用
Cpu 鏡頭係進步好少

另外確定gpu(未有評測), 5g modem 同ram都有改良

等埋拆機報告就知值唔值俾多d買最新
用緊12 pro max,
我諗可以去到16先換
真 用到今年都仲好好用 不過想換14p了
除咗用耐咗舊電開始唔掂之外,如果係買256gb嘅話,應該用多兩年都得
其實唔出嘅
由佢買
港版依家變咗閹割版
用多兩年轉android 算
利申13 pro用家
個14+定位不知所謂 嗰兩部14真係好撚趕客
都唔知係咪諗住清13系列死貨先出呢兩部閪機
14根本冇upgrade 到
不如唔好出
其實最奇怪係連官網都仲有賣13
Apple咁自信?
14plus 好過14 先
不過都係屎
搵到平13pro/promax 就正
無旅行去
儲儲埋埋咁多錢
換部勁啦

仲plus乜鳩
用pro 先唔駛年年換wo
你剩係上網點解唔到iphone 7
諗住上年消費券開始香港政府支持我年年換一部
14 搞到我13 送都唔想換 14
上面有人講咗,合理化煙幕
根本就係專登同全世界講,
你想我哋出一部非Pro嘅6.7吋iPhone?
唔好意思喎,以現行嘅產品線定價就係只能夠平$1700
你覺得抵嘅你咪買囉

多啲人買Pro Max佢咪賺多啲囉
啲死基佬屌咁多屎忽做生意仲點會坐住佢?!
iPhone 5C 2.0
過多幾年cut埋plus條線
之後開條新嘅線將上兩代Pro機嘅spec放落細啲嘅chassis再當新機賣
Keep 13好正常
出一部咁少upgrade嘅14唔正常

而依家pro對下成個lineup
由SE到14plus啲價錢都貴到on99
希望最終銷量可以反映到俾Apple聽
我覺得反正都咁貴
不如變番咁樣:

iPhone 15 (6.1) $6800
—————
iPhone 15 Pro mini (5.4) $7800
iPhone 15 Pro (6.1) $8600
iPhone 15 Pro Max (6.7) $9400
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞