入嚟放低你最鍾意同最憎嘅Game of thrones角色

153 回覆
48 Like 3 Dislike
石內卜都係鍾意呀媽唔鍾意老豆
佢鐘意權力多過老母
佢其實係勁 後尾格硬寫死佢
佢咁撚醒點會仲覺得自己控制到Stark成家
不過佢其實唔係好有遠見
只係算精 有機會既時候捉到路上位

佢搞咁多野 表面上係上到位
但係佢次次都只係借人地既權力
冇培養出自己既勢力
但係一路都唔知佢想點好似乜都無做過就死撚咗
認同theon
但rhaegar係為左生azor ahai喎
冇計啦佢冇父幹,冇封地同爵位可以繼承,身子又弱做唔到騎士,靠食腦爬到上財爺呢個位已經係極限,但始終冇軍隊喺手,所以要食軟飯(娶Lysa Arryn)嚟得到谷地嘅控制權
劇後期係寫爛咗呢個角色,佢無論出於私心定利益都冇可能將Sansa送俾House Bolton,Robb死咗之後Sansa係Winterfell唯一嘅繼承人,極具政治價值,生得又同佢死鬼老母一模一樣,點會捨得送俾人
書入面佢一邊光源氏計劃Sansa,一邊湊住Robert Arryn不知幾爽
劇入面Sansa嫁俾Ramsay之後呢條線已經廢咗
keep住sansa係隔離正路好多
掟比Bolton已經好on9
掟完比人仲要覺得自己仲控制到佢更on9
好難講到邊個主要角色係特別鍾意嘅,不過配角入面我幾鍾意Beric Dondarrion同Tormund,兩條友都好撚好抽又豪氣干雲。最撚憎嘅角色應該都係Ramsay同Cersei。
最中意 : 死忠fans

Jon snow 死嗰季
啲 死忠fans 已經知道下季復活
因為真人仲 keep 住個髮型

最憎 : 編劇

仆街死啦屌你老母
書的確係,但劇講到rhaegar同Lyanna係兩情相悅,愛到要拋妻棄子,七國大亂
書同劇rhaegar都喺派最勁嘅kinguards去保護lyanna,留低Elia Martell同兩個細路喺Red Keep,最後慘死
書未有定論,但劇嘅rhaegar出軌(Dorne仲要一向都勁撐佢)引發世界大戰,間接害死老婆,諗起後來Oberyn咁執著幫家姐報仇都心酸
袁紹
stannis個角色係畀編劇改柒咗
連個演員都講其實唔知自己演緊乜, 所以你見佢冇乜出席過D宣傳活動, 甚至唔想再提GOT
最愛:早期tyrion
最憎:後期tyrion
屌佢老味,後期真係豬隊友黎 龍媽都唔知請佢有乜用
根本啲人設最後就亂咁黎
如果跟書個發展走向,其實Jon係咪都似係rheager同Lyanna 個仔?
2流槍手決戰西瓜大師
前頭連登仔吹到神一神,咩狗槍王
一個境頭滿地西瓜汁
比我上場好能過啦
其實套野d個人武力值點排?
Yes,但都有粉絲理論話Jon係Mad King強姦Lyanna而生,Rheager幫老豆食咗死貓
講緊Oberyn Martell?
the Moutain力能防禦都係怪物級,可以打低佢已經好勁,同埋佢係特登唔殺the Moutain,因為佢要Moutain親口承認Tywin指示自己姦殺佢家姐同兩個細路,咁佢哋成個Dorne先可以名正言順為Elia Martell報仇
the Moutain反擊一拳中死佢我覺得完全係GRRM為咗引出Dorne線而寫
Btw呢套野討論武力值冇咩意思,好多吹到好勁嘅角色都可以死得好柒
最憎
High sparrow

最鍾意
Tyrion
Arya
Cersi
Joffrey, worst of all time.
死得好柒
bran 真係唔討好 特別係變左three eye raven 之後真係攪唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞