入嚟放低你最鍾意同最憎嘅Game of thrones角色

153 回覆
48 Like 3 Dislike
最鍾意:tyrion

本身都麻麻哋個演員,覺得佢係靠個病先出到名,第一季嗰陣又樣衰又鹹濕,但之後佢啲個人魅力慢慢令我改觀,由其係blackwater大戰,型得嚟又好cute到佢俾老豆審,要求Trial by combat嗰段真係正到癲,成套劇top3嘅scene,從此愛上佢。

最憎:stannis

成個角色都係廢,做啲嘢又柒,個樣又柒,又迷信,連自己個女都殺,仲要打親都輸,真係唔知哪裡來的自信,估唔到佢最後咁樣死撚咗,唔知佢存在價值喺邊,基本上成條線都係廢,得洋蔥同紅女巫對主線有啲用。
最憎好難揀
Joffrey同Ramsey都好憎

鍾意就冇乜邊個
是但揀Renly,個靚仔gay皇帝
最中意就tyrion/jaime/varys
最皆就cersei/joffrey
最中意就tyrion/jaime/varys
最憎就cersei/joffrey
Joffrey一定最憎
個死法太便宜左佢
我睇完覺得幸福來得太突然終於唔洗見到依條友
己經唔記得左

不過最鐘意應該係Arya

最憎應該係Cersei Lannister 仲有佢個仔(某季被人毒死左)
joffrey反而奸得黎幾過癮 幾鍾意睇佢,個演員演得幾自然

最唔鍾意應該係個養子, 太耐唔記得咗叫咩名

爬牙爛曬,後尾調轉槍頭搞番主角一家個條友 又仆街又樣衰 好似就係佢殺死John wick隻狗添
Arya愈大愈似Mr.bean
你咁講一講,又真係喎
Theon?
我好驚訝上網無人話似我一路睇一路覺得好撚似搞到我好出戲
Stannis先係值得王位嘅人 你唔識
你可以話佢係rightful heir,但完全唔覺得佢值得喎Jon snow仲值啦咁
最鍾意 :

Olenna 撐起成個Highgarden,死前仲要撚鳩Jamie一獲

Margaery 控制人心一流,又聰明,最尾都係得佢估到Cersei想點,可惜太遲

Bronn 笑看風雲,可惜最尾無食到Martell 家族細妹

Oberyn 黎君臨城復仇型到仆街,明明打贏咗Mountain,結果好撚慘

最憎 :

Theon Starks叛徒,點救贖都無用

Janos Slynt 無料又寸到仆街,抵俾Jon斬頭

High Sparrow 宗教過咗火位真係好恐怖
如果對眼再大d, 仲似
正直公平 聰明又親身上前線 邊個比佢好
我最鐘意rob 不過真係做王一定係Stannis
開初個個Stark 都好鍾意,但去到後期隨著劇本爛尾,Jon 好廢,Arya 好吳卓羲,Bran 好中二成日講啲唔講啲,Rickon 唔識跑Zigzag 線 etc

係Sansa 成長咗,覺得佢好值得做到Queen of the north (反而龍媽愈嚟愈垃圾,唔明佢點統治seven kingdoms)不過尾嗰幾集sansa大咗佢冇咁靚

始終套劇太多個season, 總會對啲角色有轉變,真係由頭到尾都好憎嘅,我會投一票俾Little Finger, 佢死嗰集我應該開心到叫咗出嚟
reeeeek
最鍾意Jaqen H'ghar
型到仆街,可惜戲份唔夠多

最撚憎Bran
中間有親佢都唔想睇
最尾bran the broken真係又柒又尷尬
最鍾意獵狗+波隆 粗口橫飛
最討厭魔山+條宗教撚

最靚仔就係hehe騎士
想問你係唔係睇小說我睇劇完全唔覺得佢有依啲特質淨係覺得佢好怨婦又輸唔起
好多都好鍾意
Ned stark 除咗Sean Bean
真係諗唔到有邊個可以做得好過佢
https://www.youtube.com/watch?v=15-op9n7FO8

Sandor Clegane(the Hound)
我希望佢冇死到,同Sansa結合
https://www.youtube.com/watch?v=kqdZyZJa1Sg

Joffrey Lannister 成功令觀眾憎恨佢
Jack Gleeson做得好好,令人又愛又恨

呢一幕真係高潮
https://www.youtube.com/watch?v=Et2qnx0WdaA
Little fingers我以為佢好似石內卜咁心底𥚃係忠點知到最後唔知點解又寫返衰佢
其實我覺得要佢死有啲慘,如果無佢Jon snow嗰班已經死晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞