[DEUTSCHER MAESTRO SUPER TT] 車路士球迷再見杜曹討論區

1001 回覆
17 Like 3 Dislike

靜鷹鷹Hawks:
https://www.youtube.com/channel/UCcgXBxSPgbqcNebRCdMG1XA
https://m.facebook.com/CFC.Hawks

https://www.facebook.com/groups/385767815088852/
https://mewe.com/join/chelseahawks

THANK YOU ROMAN

WE ARE CHAMPIONS OF THE WORLD

THANK YOU THOMAS

"No, my last information is that we have a plane, that we can go by plane and come back by plane. "If not we go by train, if not we go by bus - if not, I drive a seven-seater!And I will do. I will arrive there."
環保lm
Push
杜爹
反樸黨集結
Potter Out!!
杜蛇
個龍門教練好似幾好J
希拉利奧終於無得呃飯食
Kepa start!
覺得Todd 咁快搞掂官宣埋
係驚一陣英女皇唔掂
球會官宣又唔係
唔官宣又唔知幾時先官宣好
原來官宣咗
文狗係咪可以收皮
The Athletic報導Tuchel被炒主因 (摘要):

-Boehly希望與主教練增加合作程度以及溝通次數,因此經常召見Tuchel開會,但Tuchel認為會議過長,而且次數過多,影響佢嘅教練工作。後期Tuchel決定派經理人去同Boehly討論轉會事宜,引致雙方關係出現危機

-解僱並非一時衝動嘅決定,對列斯聯一戰後雙方已停止交流,轉會meeting都係由Tuchel經理人負責

-董事局成員Eghbali要求Tuchel定期向佢匯報team meeting狀況,從而引致Tuchel不滿

-Boehly認為Tuchel轉會策略唔夠一致,例如Boehly曾向Tuchel提議簽入Jesus,Tuchel最初表示唔希望簽入正前鋒球員,但後來推翻自己嘅講法。當Jesus加盟阿仙奴後,Tuchel又對高層棄簽Jesus嘅決定感到不滿

-中場簽人情況同Jesus事件相似,最初Tuchel對於簽入中場一事保持沉默,到轉會窗尾段突然要求簽人,所以球會即時向Alvarez以及Lavia落bid,但最終只能借入Zakaria,而Zakaria並唔係Tuchel想簽嘅球員

-Boehly非常渴望簽入C朗,但Tuchel認為C朗會破壞更衣室氣氛,並以過往同Neymar以及Mbappe合作嘅事例作為論點,堅持拒絕相關提議

-球員喺Tuchel上任初期經常大讚佢嘅溝通技巧,例如會向後備球員清楚解釋未被安排正選上陣原因,但後來Tuchel與球員關係漸趨冷淡,甚至有球員超過1年未有同Tuchel單獨對話。而板凳球員亦開始覺得被忽略,認為Tuchel未有提供足夠指示去改善狀況,難以爭取上陣時間

-早於1月份The Athletic消息已透露部分前線球員會考慮夏季離隊,前線球員認為喺Tuchel戰術下難以發揮出最佳水平,甚至覺得受到不公平對待,當中Lukaku, Werner, Hudson-Odoi已先後離隊,而Pulisic以及Ziyech對現況亦感到不滿。前線不和情況對Boehly團隊嘅轉會方針亦造成影響,因為Boehly首要目標係重組防線

-Tuchel曾於季初將球員分開兩組做meeting,一組係希望留隊嘅球員,另一組為打算離隊嘅球員,但首場英超賽事Tuchel將部分計劃離隊嘅球員列入比賽名單,相反有希望留隊嘅球員未能打入名單,事件令球員覺得Tuchel已失去更衣室權威

-Werner曾經喺對夏洛特FC嘅賽後同Tuchel發生激烈爭執

-Boehly團隊非常重視年青球員發展,對修咸頓一戰時,Tuchel曾經喺記者會表示陣中已經無可用嘅中場球員,無視Gilmour以及Chukwuemeka嘅存在

-Tuchel頭50場以及後50場戰績有明顯下滑跡象,其中失球數字更由
24球大幅增加至53球

-Tuchel希望簽入De Ligt, Raphinha, De Jong以及Kimpembe,最終Boehly未能簽入以上球員。而Boehly亦曾向Tuchel推薦Kounde, C朗以及經理人Mendes嘅球員,但Tuchel早已表明無意簽入相關球員,令Tuchel需要額外花時間精力說服Boehly,耽誤其教練工作
嬌摩敢唔敢一年帶一隊落英冠
炒得希拉里奧條傻閪未
其實都真係幾仆街
臨急臨忙 成隊教練挖走人地
而家人地無人到要拉蘭拿 幫手教住先
有錢真係大晒
典型美式有錢佬style 好似睇戲咁
Jesus 同中場 呢兩單嘢絕對係杜曹問題
仲人唔識處理對人問題又係
其實佢上任有心改變呢種性格
但我估計佢屋企既事的確影響左佢
所以無計
未来への水先案内人
用自己職業生涯嚟幫托狗開路
兩邊都係,講又唔係,但又無理由教緊波又唔宣佈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞