[Thank you TT] 車路士球迷討論區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
todd哥睇住先輸2:4
再睇住輸1:0
之後屌人冇去睇波
Todd似愛到痴線佬咁
你前日先話想杜狗即刻躝
睇又屌黑氣石
唔睇又話冇心搞當生意
The Athletic報導Tuchel被炒主因 (摘要):

-Boehly希望與主教練增加合作程度以及溝通次數,因此經常召見Tuchel開會,但Tuchel認為會議過長,而且次數過多,影響佢嘅教練工作。後期Tuchel決定派經理人去同Boehly討論轉會事宜,引致雙方關係出現危機

-解僱並非一時衝動嘅決定,對列斯聯一戰後雙方已停止交流,轉會meeting都係由Tuchel經理人負責

-董事局成員Eghbali要求Tuchel定期向佢匯報team meeting狀況,從而引致Tuchel不滿

-Boehly認為Tuchel轉會策略唔夠一致,例如Boehly曾向Tuchel提議簽入Jesus,Tuchel最初表示唔希望簽入正前鋒球員,但後來推翻自己嘅講法。當Jesus加盟阿仙奴後,Tuchel又對高層棄簽Jesus嘅決定感到不滿

-中場簽人情況同Jesus事件相似,最初Tuchel對於簽入中場一事保持沉默,到轉會窗尾段突然要求簽人,所以球會即時向Alvarez以及Lavia落bid,但最終只能借入Zakaria,而Zakaria並唔係Tuchel想簽嘅球員

-Boehly非常渴望簽入C朗,但Tuchel認為C朗會破壞更衣室氣氛,並以過往同Neymar以及Mbappe合作嘅事例作為論點,堅持拒絕相關提議

-球員喺Tuchel上任初期經常大讚佢嘅溝通技巧,例如會向後備球員清楚解釋未被安排正選上陣原因,但後來Tuchel與球員關係漸趨冷淡,甚至有球員超過1年未有同Tuchel單獨對話。而板凳球員亦開始覺得被忽略,認為Tuchel未有提供足夠指示去改善狀況,難以爭取上陣時間

-早於1月份The Athletic消息已透露部分前線球員會考慮夏季離隊,前線球員認為喺Tuchel戰術下難以發揮出最佳水平,甚至覺得受到不公平對待,當中Lukaku, Werner, Hudson-Odoi已先後離隊,而Pulisic以及Ziyech對現況亦感到不滿。前線不和情況對Boehly團隊嘅轉會方針亦造成影響,因為Boehly首要目標係重組防線

-Tuchel曾於季初將球員分開兩組做meeting,一組係希望留隊嘅球員,另一組為打算離隊嘅球員,但首場英超賽事Tuchel將部分計劃離隊嘅球員列入比賽名單,相反有希望留隊嘅球員未能打入名單,事件令球員覺得Tuchel已失去更衣室權威

-Werner曾經喺對夏洛特FC嘅賽後同Tuchel發生激烈爭執

-Boehly團隊非常重視年青球員發展,對修咸頓一戰時,Tuchel曾經喺記者會表示陣中已經無可用嘅中場球員,無視Gilmour以及Chukwuemeka嘅存在

-Tuchel頭50場以及後50場戰績有明顯下滑跡象,其中失球數字更由
24球大幅增加至53球

-Tuchel希望簽入De Ligt, Raphinha, De Jong以及Kimpembe,最終Boehly未能簽入以上球員。而Boehly亦曾向Tuchel推薦Kounde, C朗以及經理人Mendes嘅球員,但Tuchel早已表明無意簽入相關球員,令Tuchel需要額外花時間精力說服Boehly,耽誤其教練工作

By 鷹
領隊都簽5年傻閪Todd癲到
美隊本身成日受美媒訪問扮淒涼嗰啲
幾個post 都有人講你又話睇唔到
後面以為摩狗
All ff
點睇得出佢當佢一盤生意

我呢家整係睇到佢好想甩左車路士油王既形狀
然後打造自己帶既車路士皇朝
中場同前鋒
5年
杜話想要嗰4件都唔易
有三件唔想嚟
你話托狗唔愛車狗我唔敢駁

你話佢操之過急我都認同

但托狗既操作關賺錢咩事
佢只係排除異己 ,佢有好似格拉沙FSG咁吸隊波血?

至於睇波,托狗成鳩日都入場,青年軍一樣有去
買人一樣洗大嘅錢,仲買幼幼搵DOF 想搞長期營運

你可以話佢唔撚識波,但唔可以否認佢有心搞

好心你講野之前用下個閪腦啦
你同尋日果個話哥狗唔指手畫腳條傻鳩有咩分別?

排除異己攬權同為左賺錢係兩樣野啦,建議你勤力少少入筷子唔好上黎9up
如果係真 唔一早簽耶穌同中場
真係杜蛇on9
下…
根本4件都無機
-Boehly認為Tuchel轉會策略唔夠一致,例如Boehly曾向Tuchel提議簽入Jesus,Tuchel最初表示唔希望簽入正前鋒球員,但後來推翻自己嘅講法。當Jesus加盟阿仙奴後,Tuchel又對高層棄簽Jesus嘅決定感到不滿

-中場簽人情況同Jesus事件相似,最初Tuchel對於簽入中場一事保持沉默,到轉會窗尾段突然要求簽人,所以球會即時向Alvarez以及Lavia落bid,但最終只能借入Zakaria,而Zakaria並唔係Tuchel想簽嘅球員

杜狗躝得好
佢差唔多場場都入去睇喎 你瞓撚醒未
Boehly算唔算識波
人地對住白禮頓唔縮係後面
係軌又會變番妹下妹下
算啦 我堅定不移迷Todd
Zakaria
就咁睇杜狗自己都教到亂哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞