有冇沙駕考車既巴絲(8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
有呀師傅好好,喺啲其他線教我轉
我搵余師傅,車牌WW175,佢好有心
尋日同我考mock,知我衰緊張,今日再考;下嚟緊3堂都會再考
事後會寫返大剔細剔、注意事項比我
加油。

絲打放鬆d, 唔好太緊張就惦
謝謝你我會努力希望下周四考完到我喺度報喜
今日考河畔,考完都唔太知自己衰咩,考官無踩停我,全程無講過野,收到成績fail, 打左個突,後尾諗返應該係過死車果時擰頭擰得唔夠

有無人個沙駕快期其實快唔快到?
黃紙剔左乜?棍van / 自私? 幾點考?
棍私,11:00,衰左超越物體果兩項,56,57,我諗都係過死車群果時瀨嘢
考幾點
15:10
時間麻麻地,盡量小心d, 記住放鬆
駕院同補鐘師傅都有講時間唔理想都係盡做
又咁講,日後揸車無論咩時間都有機會揸,路上仲多突發嘢
練到足、小心啲揸慢啲
放學時間 小心家長車
多車就要慢車,有需要就停低,做好一停一開,望鏡望盲區做足。

沙田圍路呢大直路,少車就可開快少少,40左右就可以

要俾官有信心,手車爽得來又安全
家長車好多炸彈 亂停亂cut
石門迴旋處對出 王錦輝個到 成日一放學時間泊勁多家長車 塞住晒
仲有啲小巴同的士頂住
沙田圍路正常程況 揸40以下會俾人tick 太慢
琴日fail 左,上黎舒發下,死係迴旋處返黎燈位黃格後有貨車落貨,架死車同黃格冇一個車位,所以冇得停,我已經好慢車速,但係都唔夠時間轉線,話我太接近物體。
仲有肥我開車前冇望鏡,心諗係咪針對我,都痴那線,咁都肥得。
我都係琴日考肥左,好似都好多人肥,係間等候室果時,如果考生合格,派成績時好似會講恭喜,但我果時有5個拎成績,得一個講左恭喜
我等緊都見到個肥左
我個陣冇講恭喜wo 正常都唔會房入面既人啦 係拎完成績佢counter攪入資料先會講 但都係因為想你join佢個路路通
可能唔係個個講啦,但琴日電單車就多d 人 pass, 好多都恭喜考試合格,所以我留意下其他考生
我記得起房個陣好壓抑 我係佢應該播d音樂可能會好d
又真係有播d 純音樂
我個陣唔記得有冇 個個起入面都好似等緊去俄羅斯參軍咁
我覺得每一日都有quota要追
唔單止係killer問題, 仲係有指示唔比咁多人合格
呀sir 話我考果日passing rate低過 20%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞