有冇沙駕考車既巴絲(8)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
咁痴線
我今年8月報都係23年8月
一年咁上下
好撚癲
但操咁耐沙駕又唔敢出九龍考
你都未考 唔好諗呢D住
尋晚同今朝又喺度驚
驚到早咗半個鐘出大涌橋冬菇亭睇啲死車
睇咗一陣開埋輝sir片嚟睇對照住
今日考
下星期先考
我覺得有個方法 我考日前最後一節 我阿sir都問我想揸邊 我都心裡有數 揀左多石 但係去到最後唔係唔係直接轉右返駕院 直去左迴旋處 我覺得你可以叫你阿sir random咁樣 多石,銀城,河畔隨機咁去兜練車 唔係跟死咁練 你都練左咁耐 路就一定熟晒 我覺得係要有d執生既位去練下可能會好d
而家我個補鐘就係咁幫我執,小瀝原路用右線轉右入沙田圍路咁 同埋會random 咁行,做mock exam寫埋我衰乜大剔細剔,呢個師傅好有心
今日學車,轉右入安明街路口左線有嚿大垃圾,要即cut右線比嚿垃圾玩死,好在學車時有呢啲情況,考時見到都唔駛驚
咁可以做既你都做晒 最後係信自己
死車陣一定要留1個門位
遇中大型死車記得過隔離線
源順圍囉 長期d大貨車泊晒起度 2邊雙線變單線 要扮野個頭伸到勁出睇有冇車出黎
今日考
肥左泊車。。。。好在好快排到1月再考
反而丙部行大涌橋pass
考試d街車真係禮樣d
多謝今日架學車讓我cut線, 人間有愛
拎左大半個牌,唔洗擔心
乙部再考小心就ok
今日補鐘好似見到你~ 抽到大涌橋好幸福,恭喜哂!
上面個絲打 睇你打字都睇到我勁緊張
你咁嘅情緒係一定唔可以揸車 你要放鬆個人先
如果冇師傅 你又騰晒雞咁 有突發情況你一定唔識處理
到時真係大撚鑊

Btw 3萬幾考個牌真係誇張咗
其實都d步驟扭軚timing都o岩, 最後車尾出界....
唔知係咪快左d...我唔識自己adjust...
其實真係考路試果時 跟返平時咁就OK 唔好諗多唔多車 有無死車先
我考果次 個官直程得一個指示 叫我自己行河畔線就得
成程無講過野 覺得好輕鬆
似第一下R波倒後 倒多佐?
肥泊車真係好灰即時無咩心機考之後個幾part...
好彩考官應該都鬆手...
大家加油la...
我都唔知...可能車速快左少少...
我淨係識記step, 唔識自己adjust...
其實上到車就唔會話好驚,控制到部車,今日第2次mock exam好好多但轉彎大腳油咗嚟緊仲有4次mock,希望執到晒呢啲問題。今日考mock前啪咗一堆黃色放鬆糖落口,好似真係有啲用
反正多死車都係咁行唔好驚(每日都不斷同自己講唔好驚
我都係肥乙pass 丙,好明白心情係點,休息下考返乙就ok 了,加油
絲打有冇操下過d 慢車, 考官有機會叫你用第二條線過d 學車, 例如轉入學院前枝燈,有機會叫你用最右線轉右,

叫補鐘師父幫下你,唔難的。

絲打搵左邊位補鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞