窮人唔生仔->輸入外來種->港人絕種

146 回覆
16 Like 25 Dislike
唔好本末倒置,係先有人之後移民令人生活好啲。
唔係為個地方生啲人出黎。
唔好再創造無辜既生命了

唔好轉移視線
係為香港人呢個民族努力
你要求唔再創造香港人
咁你幫邊邊?大陸喱?

你個思想太窄
我係幫緊一啲唔想出世而又要被迫出世既人。
人生幾多野煩,何必為左一個城市製造生命﹖
無人出世係主動架。

你覺得我思想窄?咁我要唔要幫埋大陸喱諗點樣令香港人絕種?
我講多一次,係為香港民族製造生命
係為守護民族續存而努力
你憑乜野話佢地唔想出世?
如果出世果個係香港獨立後首任總統,佢無出到世咁點算?
你睇到未來咁勁?
你係神?

你邏輯有問題。
一個必然係被動既過程。
點可能有「想出世」呢﹖
對於一班無出世既人,唔好話香港,就算人類同地球聽日就毀滅,都係唔關佢地事。
其實我覺得開頭講既窮人唔好生仔係指連自己都無能力照顧既人
唔知點解而家激進到非有錢/中產就唔可以生仔

我唔肯定幾時開始
但我好肯定真正香港人越來越少既話
香港呢個民族就會絕種
唔好再創造無辜既生命了

唔好轉移視線
係為香港人呢個民族努力
你要求唔再創造香港人
咁你幫邊邊?大陸喱?

你個思想太窄
無人出世係主動架。

係為守護民族續存而努力
你睇到未來咁勁?
你係神?

你邏輯有問題。
一個必然係被動既過程。
點可能有「想出世」呢﹖
對於一班無出世既人,唔好話香港,就算人類同地球聽日就毀滅,都係唔關佢地事。

我邏輯有問題都只係扯開話題
你唔想香港人有未來就係你有問題
唔好再創造無辜既生命了

唔好轉移視線
係為香港人呢個民族努力
你要求唔再創造香港人
咁你幫邊邊?大陸喱?

你個思想太窄
無人出世係主動架。

係為守護民族續存而努力
你睇到未來咁勁?
你係神?

你邏輯有問題。
一個必然係被動既過程。
點可能有「想出世」呢﹖

我邏輯有問題都只係扯開話題
你唔想香港人有未來就係你有問題

香港人死埋依一代咪無晒,咁重點會有「香港人」,連香港人都無
咁重點會要諗「香港人有無末來」﹖
有巴打話過近排咁多分化港男港女既post, 都係同一原因

無乜關係,女人天生就係要有資源既男人。
港女就係要貪錢。

唔通你報少啲新聞,港女就會變左肯住公屋同你生兩件﹖
為左保持人口而生,國>家
依啲完全係共黨先會有既群眾體動模式思維。
其實人人都知
唔洗你講
咁你生左仔未?
香港人絕種既時候 到時你都死撚左啦
更何況香港巳經回歸左中國
過多30年 你估下仲會唔會有分香港人同中國人一拿?

你同上面個低級公務員都幾高級
不斷用似是而非既說話企圖轉移視線
而家仲暗示我係共產黨
笑死人
共產黨想滅香港人無人不知
我想香港人生生不息,我唔啱?
你咪撚再spin啦
其實人人都知
唔洗你講
咁你生左仔未?

唔係喎,我叫見窮人咪撚生仔果d post好多人附和喎
你咁講法
附和果d全部都係五毛呀?
你小心被咬呀
其實人人都知
唔洗你講
咁你生左仔未?

你咁講法
你小心被咬呀

個人主義vs集體主義啫
香港人絕種既時候 到時你都死撚左啦
更何況香港巳經回歸左中國
過多30年 你估下仲會唔會有分香港人同中國人一拿?

所以你想香港人咩都唔做等死?你幫邊邊?
其實人人都知
唔洗你講
咁你生左仔未?

你咁講法
你小心被咬呀

個人主義vs集體主義啫

咁你指有人借個人主義之名去滅絕香港人啦喎?
你小心又比人咬呀
有巴打話過近排咁多分化港男港女既post, 都係同一原因

無乜關係,女人天生就係要有資源既男人。
港女就係要貪錢。

唔通你報少啲新聞,港女就會變左肯住公屋同你生兩件﹖

令到港男覺得個個港女都係臭雞,唔結婚生仔

巴打心水清
其實人人都知
唔洗你講
咁你生左仔未?

你咁講法
你小心被咬呀

個人主義vs集體主義啫

你小心又比人咬呀

咬啦 好撚痛啊
你放心個人主義可以話主流
但係舊一脫集體主義嘅影響好深
成家立室嘅概念好重
老實講 滅絕香港人我就真係唔係噉care
最多覺得多少可惜

而家仲暗示我係共產黨
笑死人
你咪撚再spin啦

無spin,你自己對號入座,
我話咁係共黨思維,無話咁諗等於你係共黨
亦無講過想港人生生不息係錯。

但我唔會當自己下一代係抗爭工具而生佢岀黎。
其實人人都知
唔洗你講
咁你生左仔未?

你咁講法
你小心被咬呀

個人主義vs集體主義啫

你小心又比人咬呀

咬啦 好撚痛啊
你放心個人主義可以話主流
但係舊一脫集體主義嘅影響好深
成家立室嘅概念好重
老實講 滅絕香港人我就真係唔係噉care
最多覺得多少可惜

而家仲暗示我係共產黨
笑死人
你咪撚再spin啦

無spin,你自己對號入座,
我話咁係共黨思維,無話咁諗等於你係共黨
亦無講過想港人生生不息係錯。

但我唔會當自己下一代係抗爭工具而生佢岀黎。

下,咁你講紅字呢句有乜意義?
我係講當抗爭工具而生only?
我上面係講佢生出黎會反抗固然係好,佢唔反抗,亦可成為崩潰不公平制度既一分力量
你唔好亂加罪名好喎
呢個post引起左高級五毛興趣
Redot個意思係

無端端拋句野出黎話呢個做法似共產黨

我回覆佢我就係共產黨(佢話我對號入坐嘛

咁我唔回覆佢我又係共產黨

屌,真係唔夠你玩
Redot個意思係

無端端拋句野出黎話呢個做法似共產黨

我回覆佢我就係共產黨(佢話我對號入坐嘛

咁我唔回覆佢我又係共產黨

屌,真係唔夠你玩

個例子係怪怪哋
不過你都只不過係條政治正確撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞