窮人唔生仔->輸入外來種->港人絕種

146 回覆
16 Like 25 Dislike
唔好本末倒置,係先有人之後移民令人生活好啲。
唔係為個地方生啲人出黎。
唔好再創造無辜既生命了
反抗?好呀理性討論唔好人生攻擊
你可以點反抗?
由推翻商家佬做起,變到好似你所講嘅全民中產?其實唔可以嫁播
一個掃地同一個地產佬嘅糧一樣?
咁咪姐係58年嘅人民公社咁?我做咩要同你俾心機做?緊係hea99慢慢做啦
共產主義嘅方法行唔通
資本主義咁諗囉?
同商家佬鬥搵得多錢將自己推上中產?
有無睇新聞個唱散紙機,最後又咪成舊野要靠誠仔
本身有利益嘅人會唔會肯將個餅分一份俾你?咁佢咪賺少左?俾你你肯唔肯?

唔係我唔想反抗呀,係就算有一千萬個窮人,你都做唔到啲咩去反抗真係有錢,有得過正常生活享受嘅一小撮人,既然係咁,我捱完做咩仲要下一代一齊捱?

Claim爆佢個社福踏出重建公平制度第一步

問題係claim爆左都永遠唔會公平
公平係要係雙方實力差唔多,先至要講公平
一隻獅子老虎會唔會同隻兔仔講公平?
無可能啦,正正就係所謂嘅叢林法則
一千萬個窮人同一個有錢佬鬥有無可能蠃?
無可能,一千萬個入面一定會有部分人加入有錢佬陣型欺壓佢地所謂嘅同伴,換取少少嘅利益
最後都係做唔到重新洗牌個效果,因為話得事嘅依然係個有錢佬,果一千萬人無可能坐到佢個位呀?

你覺得得嘅反抗到,可以點claim爆佢?claim爆之後呢?

全港公投
向聯合國提出獨立
自組政府
整個香港由香港人自己管理返
唔好再創造無辜既生命了

唔好轉移視線
係為香港人呢個民族努力
你要求唔再創造香港人
咁你幫邊邊?大陸喱?
真理越辯越明
出黎呀
你班想香港人絕種既仆街!

諗諗下,我係希望你地個個可以中出喎

祝全香港男人日日中出

祝全香港男人中出成功
反抗?好呀理性討論唔好人生攻擊
你可以點反抗?
由推翻商家佬做起,變到好似你所講嘅全民中產?其實唔可以嫁播
一個掃地同一個地產佬嘅糧一樣?
咁咪姐係58年嘅人民公社咁?我做咩要同你俾心機做?緊係hea99慢慢做啦
共產主義嘅方法行唔通
資本主義咁諗囉?
同商家佬鬥搵得多錢將自己推上中產?
有無睇新聞個唱散紙機,最後又咪成舊野要靠誠仔
本身有利益嘅人會唔會肯將個餅分一份俾你?咁佢咪賺少左?俾你你肯唔肯?

唔係我唔想反抗呀,係就算有一千萬個窮人,你都做唔到啲咩去反抗真係有錢,有得過正常生活享受嘅一小撮人,既然係咁,我捱完做咩仲要下一代一齊捱?

Claim爆佢個社福踏出重建公平制度第一步

問題係claim爆左都永遠唔會公平
公平係要係雙方實力差唔多,先至要講公平
一隻獅子老虎會唔會同隻兔仔講公平?
無可能啦,正正就係所謂嘅叢林法則
一千萬個窮人同一個有錢佬鬥有無可能蠃?
無可能,一千萬個入面一定會有部分人加入有錢佬陣型欺壓佢地所謂嘅同伴,換取少少嘅利益
最後都係做唔到重新洗牌個效果,因為話得事嘅依然係個有錢佬,果一千萬人無可能坐到佢個位呀?

你覺得得嘅反抗到,可以點claim爆佢?claim爆之後呢?

叢林法則太落後。
而且,西人講叢林法則,好似完全無講個主體叢林,就係植物既生態。
植物從來就無弱肉強食,我覺得人類係時候走出西方個進化論咀咒了

精神文明太耐無進步過

你又其實有無諗過,你既思想正正就係令到你所指既叢林法則成立既原因﹖
叢林法則完全係自証預言一個。
唔好再創造無辜既生命了

唔好轉移視線
係為香港人呢個民族努力
你要求唔再創造香港人
咁你幫邊邊?大陸喱?

你個思想太窄
我係幫緊一啲唔想出世而又要被迫出世既人。
人生幾多野煩,何必為左一個城市製造生命﹖
無人出世係主動架。
樓主可能係大地產商,所以先要多D港豬生他,繼續比地產商吸血

大家唔好中樓主計
唔好再創造無辜既生命了

唔好轉移視線
係為香港人呢個民族努力
你要求唔再創造香港人
咁你幫邊邊?大陸喱?

你個思想太窄
我係幫緊一啲唔想出世而又要被迫出世既人。
人生幾多野煩,何必為左一個城市製造生命﹖
無人出世係主動架。

你覺得我思想窄?咁我要唔要幫埋大陸喱諗點樣令香港人絕種?
我講多一次,係為香港民族製造生命
係為守護民族續存而努力
你憑乜野話佢地唔想出世?
如果出世果個係香港獨立後首任總統,佢無出到世咁點算?
你睇到未來咁勁?
你係神?
其實我覺得開頭講既窮人唔好生仔係指連自己都無能力照顧既人
唔知點解而家激進到非有錢/中產就唔可以生仔

大家唔好中樓主計

我講多次
香港制度崩潰先係有錢人所擔心既
人口爆炸崩潰呢個壓榨制度
先係重建制度第一步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞