2X歲淋巴癌 覺得自己心態越來越差

1001 回覆
5031 Like 28 Dislike
樓主要加油!係到同你分享下一件真人真事。

有一個同我一樣大既中學同學(算Friend但又唔係交心個種),都係2X歲,3年前比醫生確診左第4期淋巴癌,癌細胞已經擴散左去肺部,主診醫生已經叫佢同佢屋企人做定心理準備,好返既機會好微。由確診左個刻到病情最嚴重既時候,佢既體重由以前既9x kg跌到落5x kg,頭髮做化療做到冇哂。入醫院見到佢個刻,有啲唔敢相信自己既眼睛。

3年後既今日,佢既癌細胞竟然自行清哂(非醫學撚,唔好問我點解),今時今日見返佢已經變返肥肥白白。
樓主 你已經好叻。無論幾痛苦都有好多愛你嘅人支持你。
加油呀
中秋節快樂 巴打 加油
樓主祝你戰勝病魔
除咗加油都無咩幫到
中秋節快樂
加油
樓主係咪姓 ng?
祝福你早日康復
過程一定會好辛苦但頂住吖
屌死柒癌
人愈大發現人真係好脆弱 同埋所有野都唔係必然加油樓主
同問
建議你化完療都搵中醫一齊睇一睇,同埋你身體本身都係差嗰啲黎,就算今鋪比你搞掂,你唔改你啲壞習慣同經常做運動,遲早一定會復發。如果依加情況許可,試下每日都跑步/游水,可以加強身體狀態應付之後啲療程
祝你早日康服

利伸 廿歲生癌 8年後今日復發
樓主加油💪🏻💪🏻💪🏻
撐住呀樓主
巴打加油,你係瑪麗醫院?受唔受連登仔中秋送溫暖?我知邊隻罐頭生果好食,以前成日上去送D罐頭生果比我個中學同學食,佢話做化療唔可以食新鮮生果因為驚有菌。
集氣
巴打要百戰百勝啊,加油
樓主加油 好有勇氣!
有啲人無病都會遇到天災人禍無端端過世

有病都唔會好咁灰心 幾長命控制唔到

做自己鍾意做嘅事 活在當下 努力對抗病魔

加油
希望你上多d 嚟吹水
無咁悶喇
通知自己發覺唔對板都係第四期
加油呀!
下午 下下年 下下下年 仲有好多個中秋一齊同巴打過!
21年我先醫完,打左6針。好多都醫得好的,就算末期都唔少人CR的,保持平常心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞