2X歲淋巴癌 覺得自己心態越來越差

1001 回覆
5031 Like 28 Dislike
假如有人冇錢係身咁點搞?有冇得好似你咁醫?
低落既時候真係要同身邊人傾下 我都係照顧者 好明白樓主心情 🥺
活在當下,好好過每一天💪🏻💪🏻
加油Ching,好多人支持你
通常廿幾歲仔 發燒唔退/呼吸道久久唔舒服

排除哂所有長期病,例如哮喘之類

有經驗醫生 都會懷疑係淋巴癌

普通傷風,感冒,廿幾歲仔,就算唔食藥,1,2星期自己都會好番。

如果有病毒侵襲,好快會急轉直下,唔會拖成幾個月
一切正如巴打所言,排除哂其他長期病都唔中就到驗淋巴組織
你咁細個時中一定好難接受,多謝你分享呀
我都有種改變左價值觀既感覺,不過反而係無咁完美主義
加油樓主,有咩要幫手講比大家知
差不多40萬
講得好啱,正如我當年開刀剝智慧齒話只有唔知1%人會有後遺症,我咪又係有麻痹留低😂

btw 當時係講存活率七成
巴打你好

我係過來人, 當年19歲中, 情況同你差唔多, 前後打左6個CYCLE
都係第五CYCLE開始副作用黎料 個人好似世界末日咁
打曬6個CYCLE醫生本來話要電療最後PET SCAN完又無事
每年返去抽血覆下診咁

宜家都三十幾歲行得走得
想同你講聲其實冇乜大不了捱過去就好
加油!
係普通肺炎定covid? 保重呀,加油!
姐係咳左4個月 你就去睇急症? 之後入院確診?
平時有無驗下血之類?
探熱37.3~37.9都有,但我唔會覺得自己有燒咁,同會反覆岀現。擔心既照張X光check清楚囉

btw我直到入醫院之前一共睇咗差不多10次門診次次都俾人聽肺,無聽岀問題過😂
西醫呢邊話而家唔食得中藥,可能之後調理先會中醫
除左一開始咳之外,最麻煩係盗汗,成件衫好似洗左未乾咁濕,個人好易唔夠水
加油
頂住 做多啲自己鐘意做嘅野
祝你早日康復!♥️
前面都有人檢討我話我生活習慣好有問題所以生cancer,但醫生嘅說法係冇得解釋。同埋我自問就算唔係任何壞習慣都冇,都唔會係生活習慣好有問題嘅人。起碼唔煙唔酒多數11點前瞓覺
睇到你嘅文字我都覺得好開心,咁多人打勝仗我都會
爸爸而家冇晒痛苦,好多好多年後你地天堂再見
唔煙唔酒又早訓都生cancer, 巴打係咪有咩Talent 所以個天咁憎你
Anyway, 巴打加油, 希望早日康復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞