2X歲淋巴癌 覺得自己心態越來越差

1001 回覆
5031 Like 28 Dislike
我同你同一個癌,做完手術準備化療,聽你再次癌變,我都好驚我會再嚟多次。

我都係打復必泰,我都好懷疑係打完之後開始病變。
仆街

19社工幫新會然又咁落力
加油呀巴打,頂住,一定冇事的
樓主加油
嗰陣醫生講話 做完化療超過90%唔會復發

嗰陣因為無擴散 佢勸我做埋化療佢 最後為咗學業先決定做化療 做完啲頭髮都生唔返晒

比我揀多次我真係唔會再做化療

睇晒咁多comment 原來好多巴打都係打完伏必太無耐先生癌 個政府仲要谷針 係咪cls
樓主 加油呀
中秋節快樂,要唔要送d月餅燈籠俾你過節?
我情況同你當時有啲似,又係冇擴散,勸我做埋化療,之後5年內好低機會復發。

佢話癌變機會隨住時間會降到好低。

聽醫生講化療會輕微增加咗其他部位日後癌變風險。

我都怕咗復必泰,當初打佢諗住有用啲。如果呢家再揀可能打科興算。呢家仲話6個月至3歲打針,好癲。
久咳 咳到胸口下面成日痛 醫生又話無野 吹漲
加油呀💪🏻💪🏻💪🏻
我覺得你真係好勇敢
唔係個個都做到
我知道治療係好辛苦
但為左你在意既人要好好努力活得一日得一日
因為失去左你 佢地會好傷心
樓主加油
化療好傷身 你自己諗啦

我依加復發都係唔做手術唔化療 靠我上面講既方法等佢自然好算 做埋手術我真係死咗去算

我依加淨係想知隻伏必泰會留係體內幾耐 係咪永久性 如果係都幾係野
四期HL多數都係用Brentuximab vedotin。放心HL治愈率幾高,醫得好嘅。
加油!
最搞笑醫生同我講禁左制比社工
我打比社工,個社工話等緊個醫生禁制
我屌哂鬼佢先話個醫生岩岩禁
加油 初期有咩症狀?
我媽5x aml 做咗5 次化療 而家6年 好返哂
行得走得湊孫
捱過咗就好返
要好乾淨 唔好感染 就舒服好多架喇
無生痔瘡 無中肺炎 半年多啲就完成
加油樓主 大步檻過
呢個療法, 維他命C劑量講緊至少30g per day
最低要求係1000mg至5000mg都得
樓主撐住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞